today-is-a-good-day
33 C
Athens

Μ.Μυρογιάννη: Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας έχει αποφέρει απτά αποτελέσματα

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας για το 2024, καθώς και οι συνέργειες ενόψει της εκπόνησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας 2025 συζητήθηκε στην 5η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) που πραγματοποιήθηκε χθες, στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στον χαιρετισμό του o υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστας Φραγκογιάννης, επεσήμανε την αύξηση του αριθμού των επιχειρηματικών αποστολών, την οποία απέδωσε στη μεγαλύτερη εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και στις περισσότερες ‘Αμεσες Ξένες Επενδύσεις που δέχεται η χώρα. Υπογράμμισε τη σπουδαιότητα τόσο του έγκαιρου σχεδιασμού των δράσεων εξωστρέφειας όσο και της διεύρυνσης της βάσης των εταιρειών που συμμετέχουν στις αποστολές, ώστε να συμπεριλαμβάνεται ικανός αριθμός μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Ο υφυπουργός τόνισε επίσης τη σημασία αφενός να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των επιχειρηματικών φορέων, αφετέρου να συντονίζουμε τις συνέργειές τους κι αναφέρθηκε στη βοήθεια που μπορούν να παρέχουν τα ειδικά επιμορφωτικά προγράμματα της Enterprise Greece.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στη στρατηγική καθοδήγηση που παρέχει στην εταιρεία το Συμβούλιο Εξωστρέφειας, καθώς και στην εξειδικευμένη τεχνογνωσία που μοιράζονται τα μέλη του. Τόνισε ότι το Συμβούλιο Εξωστρέφειας αποτελεί ένα βασικό πυλώνα για την επιτυχή υλοποίηση των δράσεων της εταιρείας, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και κατευθύνσεις. Στη συνέχεια, ο Δρ. Γιαννόπουλος παρουσίασε απολογιστικά στοιχεία των δράσεων της εταιρείας το 2023. Αναφέρθηκε στις πολυάριθμες πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν, οι οποίες συνέβαλαν σημαντικά στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και στη διεθνοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων υλοποιώντας σειρά στοχευμένων δράσεων και εργαλείων. Παράλληλα, παρουσίασε νέα έργα και πρωτοβουλίες που δρομολογούνται για το 2024, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Enterprise Greece στην καινοτομία και βελτίωση.

Η γενική γραμματέας ΔΟΣ και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), Μάιρα Μυρογιάννη, παρουσίασε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας (ΕΣΣΕ) 2024.

Το ΕΣΣΕ, υπογράμμισε η γενική γραμματέας, συνιστά ισχυρή πολιτική δέσμευση, ενώ κομβικά σημεία επιτυχίας του αποτελούν η κοινή στόχευση με τους παραγωγικούς φορείς.

Επισήμανε δε, ότι το ΕΣΣΕ, που υλοποιείται για 4η χρονιά, έχει ήδη αποφέρει απτά αποτελέσματα, δίνοντας έμφαση στο δυναμικό χαρακτήρα της διαδικασίας. Το ΕΣΣΕ 2024 διαθέτει τρείς στρατηγικούς στόχους και περιλαμβάνει συνολικά 645 δράσεις. Η κυρία Μυρογιάννη αναφέρθηκε στις σχεδιαζόμενες δράσεις ενόψει της 88ης ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο, με τιμώμενη χώρα την Γερμανία. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν από την γενική γραμματέα ΔΟΣΕ, που πρόσφατα συμμετείχε στην 4η Γενική Συνάντηση των Διεθνών Συμμετοχών, με την ιδιότητά της ως Γενική Επίτροπος, τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της εθνικής συμμετοχής στην Διεθνή Έκθεση Expo 2025 στην Osaka της Ιαπωνίας για την προβολή της εικόνας μιας σύγχρονης και δυναμικής Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ