today-is-a-good-day
34.6 C
Athens

Εκτός γραμμής Κασσελάκη ο Ν.Παππάς – Ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του 5ου πυλώνα

Τριγμοί έχουν προκληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την πρωτοβουλία του αρχηγού του κόμματος, κ. Στέφανου Κασσελάκη να καταγγείλει τη δημιουργία του κυοφορούμενου 5ου τραπεζικού πυλώνα, η οποία έχει προκαλέσει έντονες διαφωνίες και σοβαρό σκεπτικισμό στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υπεύθυνου Οικονομικών και του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά ο οποίος «έσπασε» την επίσημη προεδρική γραμμή και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας του 5ου τραπεζικού πυλώνα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο κ. Παππάς δήλωσε: «Εμείς θέλουμε πέμπτοτραπεζικό πυλώνα˙ θέλουμε πλουραλισμό. Βεβαίως και θέλουμε – απολύτως».

Ο κ. Παππάς συνέχισε: «Θέλουμε έναν τραπεζικό πυλώνα που θα παίξει έναν ρόλο που θα γιατρεύει τη βασική ασθένεια του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα». Και συμπλήρωσε ότι αυτή είναι το γεγονός ότι το 95% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένο από τον τραπεζικό δανεισμό.
Όπως τόνισε, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα «είναι το πιο συγκεντρωτικό στην Ευρώπη, έχει ανάγκη πλουραλισμού» και παρουσιάζει «φαινόμενα καρτελοποίησης», γεγονός που έχει επισημάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν. «Έχουμε κάνει κριτική και για τις υπέρογκες προμήθειες και για το ύψος των επιτοκίων» τόνισε, επικαλούμενος, μάλιστα, και σχετική μελέτη του ΚΕΠΕ.

Ο κ. Παππάς, ο οποίος δικαιολόγησε τη στάση του κ. Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι η κριτική του στηριζόταν στην πρόσφατη δημοσιότητα, υπογράμμισε ότι το κόμμα θα πρέπει να πρώτα να δει την επίσημη συμφωνία και να λάβει θέση με κριτήριο το εάν διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δημοσίου.

Και κατέληξε, επαναλαμβάνοντας την άποψή του, για πλουραλισμό στο τραπεζικό σύστημα και την ανάγκη κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ