today-is-a-good-day
31.7 C
Athens

Αλ.Χαρίτσης: Δεν μπορεί πλέον ο πρωθυπουργός να πατάει σε δύο βάρκες

«Δικολαβικές ρητορικές ακροβασίες που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα», χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξανδρος Χαρίτσης, τις απαντήσεις που έδωσε στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης στη Βουλή, για τις επικρίσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός για την συνέντευξή του στις ΗΠΑ.

«Ο κ. Βορίδης προσπάθησε εξηγήσει τα ανεξήγητα, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δηλαδή τον πρωθυπουργό, που ουσιαστικά ομολόγησε αυτό που τον κατηγορούσαμε εδώ και καιρό, ότι αυτή η υπέρμετρη ενίσχυση της Ουκρανίας αποβαίνει σε βάρος της αμυντικής θωράκισης της χώρα μας. Αυτό είπε ο πρωθυπουργός και όσες δικολαβικές ρητορικές ακροβασίες και να επιχειρεί να κάνει ο κ. Βορίδης, δεν μπορεί αυτό να το εξηγήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης και συμπλήρωσε:

«Εμείς λέμε ότι εδώ έχουμε οδηγηθεί ακριβώς επειδή η χώρα μας έχει μπει στη προμετωπίδα του πολέμου. Έχει γίνει μεγαλύτερο γεράκι του πολέμου από τους ίδιους τους εμπλεκομένους στη πολεμική σύρραξη.

Εδώ μας έχει οδηγήσει μια λογική κούρσας εξοπλισμών για αυτό εμείς καταψηφίσαμε τον αμυντικό προϋπολογισμό τον περασμένο Δεκέμβριο, γιατί εμείς λέμε κάθε ευρώ του ελληνικού λαού το οποίο δαπανάτε και δεν του περισσεύει, να πηγαίνει για την αμυντική θωράκιση της χώρας και όχι για τα πολεμικά παιχνίδια του κ. Μητσοτάκη και των συμμάχων του. Δεν μπορούμε να παίρνουμε μαθήματα για την ειρήνη και την διπλωματία από αυτούς που μέχρι και σήμερα δεν έχουν τολμήσει να αρθρώσουν έστω και μία λέξη για την γενοκτονία που συντελείτε αυτή τη στιγμή στη Γάζα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού».

Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «άλλα λέει στο εσωτερικό, επιχειρώντας να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι μεριμνά για τη θωράκιση της χώρας, και άλλα στο εξωτερικό -και ειδικά στις ΗΠΑ- προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποδείξει ότι είναι βασιλικότερος του βασιλέως».

«Δεν μπορεί πλέον ο πρωθυπουργός να πατάει σε δύο βάρκες. Πρέπει να αποφασίσει, αλλά δυστυχώς η απόφαση η οποία έχει λάβει είναι επιζήμια για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ό,τι και να κάνετε εσείς εδώ για να εξηγήσετε τις ακροβασίες και τις ισορροπίες τις οποίες προσπαθεί να κρατήσει ο πρωθυπουργός, δεν μπορείτε να το πετύχετε», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ