today-is-a-good-day
26.2 C
Athens

Το υπουργείο Εργασίας επισκέπτεται σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:00 θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επίσης στις 16:30 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup Paschal Donohoe, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κ.Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση και ανάταξη του ΕΣΥ αποτελεί μία από τις κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες της τετραετίας

Το υπουργείο Υγείας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και προήδρευσε σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τις κυβερνητικές προτεραιότητες στην υγεία.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας, η αναδιοργάνωση των εφημεριών, η ανακαίνιση των κέντρων υγείας, οι λίστες αναμονής για τα χειρουργεία, η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και οι προσλήψεις, ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης, η στήριξη των δομών υγείας σε απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές, το σκέλος της πρόληψης μέσω των προγραμμάτων παροχής διαγνωστικών εξετάσεων και η βελτίωση του ΕΚΑΒ.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση «έχει θέσει τη δραστική μεταρρύθμιση και ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως μία από τις κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες αυτής της τετραετίας». Υπογράμμισε ότι τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί «σύντομα οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν και να τις διαπιστώνουν οι ίδιοι ως χρήστες του Εθνικού Συστήματος Υγείας» και επεσήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει αυτές τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός «στα ζητήματα τα οποία αφορούν στη δημόσια υγεία και στις προληπτικές εξετάσεις, διότι όσο σημαντική κι αν είναι η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία μας η υγεία δεν αρχίζει και τελειώνει στην πόρτα του νοσοκομείου».

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι υφυπουργοί Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Μάριος Θεμιστοκλέους και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ