today-is-a-good-day
28.4 C
Athens

Και τώρα οι «Φαραώ» για την Eθνική

H εθνική αποδείχτηκε… υπερηχητική στην πρεμιέρα της, απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία, το βράδυ της Τετάρτης (3/7) στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Πειραιά και… άφησε υποσχέσεις στην προσπάθεια να εξασφαλίσει το ένα και μοναδικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μέσω ΣΕΦ. Οι 109 πόντοι που πέτυχε απέναντι στο σύνολο του Νέστορ Γκαρσία (109-82) ήταν η απόδειξη πως εκτός από άμυνα, την οποία… απαιτεί ο Ομοσπονδιακός Βασίλης Σπανούλης, θέλει και μπορεί να παρουσιάσει και υψηλό σκορ… αλά ΝΒΑ.

Εξάλλου, όταν μια ομάδα έχει στις τάξεις της το «ελάφι» Γιάννη Αντετοκούνμπο… ποιος θα περίμενε… κάτι λιγότερο στην παραγωγικότητα; Και τώρα, μία ημέρα αργότερα, τη νύχτα της Πέμπτης (4/7, 21:00), πάλι μπροστά στο ελληνικό κοινό στο ΣΕΦ, ετοιμάζεται για μία νέα εντυπωσιακή «παράσταση» με αντίπαλο την Αίγυπτο, στο τελευταίο παιχνίδι της στον Β΄ όμιλο, πριν από τα ημιτελικά του Σαββάτου (6/7). Η Αίγυπτος ήταν η ηττημένη (77-90) της πρεμιέρας με τη Δομινικανή Δημοκρατία και αν ηττηθεί ξανά, θα κάνει “check out” για Κάιρο, καθώς στην τετράδα προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο.

Με νίκη η εθνική, θα τερματίσει στην πρώτη θέση του Β΄ ομίλου, ενώ στα ημιτελικά προκρίνεται ακόμη και με ήττα έως 42 πόντους. Μόνο με ήττα από 43 πόντους και πάνω μένει εκτός η «επίσημη αγαπημένη»… κάτι που βέβαια δεν μπορεί να συμβεί… ούτε στα πιο τρελά όνειρα των «Φαραώ»!

Με νίκη της εθνικής επί της Αιγύπτου, η Δομινικανή Δημοκρατία θα προκριθεί ως 2η του Β΄ ομίλου στα ημιτελικά. Για να μείνει 3η η Δομινικανή Δημοκρατία, θα πρέπει να ηττηθεί η Ελλάδα από την Αίγυπτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ