today-is-a-good-day
31.7 C
Athens

ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ: Eργαζόμενοι και λαός να διεκδικήσουν σύγχρονες, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες

«Η σημερινή επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ του κυρίου Μητσοτάκη και των αρμόδιων υπουργών είχε χαρακτηριστικά φιέστας και μόνο, αφού δεν βρήκαν μια κουβέντα να πουν για τις συνθήκες που βιώνουν όχι μόνο οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, αλλά συνολικά όσοι μετακινούνται καθημερινά με αυτές στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Δεν είπαν κουβέντα για τον χρόνο αναμονής στις στάσεις που συνεχώς αυξάνεται, για τους εκατοντάδες οδηγούς που χρειάζεται να προσληφθούν, για τις ανύπαρκτες ή τριτοκοσμικές υποδομές αναμονής για τους οδηγούς, για τα λεωφορεία ή τους συρμούς του ΗΣΑΠ που εκτελούν δρομολόγια χωρίς κλιματισμό, με στόλο που μετράει εκατομμύρια χιλιόμετρα, για τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που κάθε τόσο αρπάζει και από ένα φωτιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Όσο για τα νέα ηλεκτρικά οχήματα που στήθηκαν για τα απαραίτητα τηλεοπτικά πλάνα, ακόμα δεν υπάρχει καν σχέδιο σε ποιο αμαξοστάσιο θα κατανεμηθούν και σε ποιες γραμμές θα εκτελούν έργο. Λόγω έλλειψης αυτού του σχεδίου και των απαραίτητων υποδομών, αντί για τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία, σε καθημερινή βάση κινούνται περίπου 40 με 50. Βέβαια το σχέδιο για την πληρωμή τους, με τα κονδύλια εκείνα που χρηματοδοτούν την λεγόμενη “πράσινη ανάπτυξη”, το υλοποιούν στο ακέραιο» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Το σίγουρο είναι ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού σηματοδοτεί την επιτάχυνση του σχεδιασμού της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών που και οι προηγούμενες κυβερνήσεις υλοποίησαν. Απέναντι τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και συνολικά ο λαός της Αττικής που χρειάζεται να διεκδικήσουν σύγχρονες φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες μακριά από τις “ράγες” του κέρδους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ