today-is-a-good-day
29 C
Athens

ECONOMIST: Η πρόκληση της τεχνητής νοημοσύνης στην επιχειρηματικότητα

Οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην επιχειρηματικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης που είχαν οι Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της NOVA και Κώστας Αξαρλόγλου, πρύτανης και καθηγητής του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, στο πλαίσιο του 28th Annual Economist Government Roundtable.

Ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε στον θετικό αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία αλλά και στις επιχειρήσεις, καθώς επίσης και στην αναγκαιότητα σωστής χρήσης προκειμένου να επιτυγχάνονται τα βέλτιστα αποτελέσματα. Ο ίδιος εστίασε σε δράσεις που υλοποιεί η εταιρεία χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η NOVA αναπτύσσει το πρώτο μεγάλο έργο μεγάλης κλίμακας για την πρόληψη και διαχείριση κρίσεων σε δασικές περιοχές. Το έργο «Ψηφιακές Δράσεις προστασίας και Ανάδειξης του Υμηττού» βασίζεται σε εργαλεία AI, νέες τεχνολογίες και εφαρμογές, καθώς επίσης και δίκτυα νέας γενιάς. Μέσω έξυπνων εφαρμογών και χρήσης δεδομένων, το έργο στοχεύει στην αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την έγκαιρη αντιμετώπιση των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Αξαρλόγλου σημείωσε ότι μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη υπάρχει δυνατότητα αύξησης της παραγωγικότητας στις επιχειρήσεις δίνοντας σχετικά παραδείγματα. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό που επείγει είναι να δούμε «πώς διαχειριζόμαστε τον ανθρώπινο χρόνο με παραγωγικό τρόπο για να μπορέσει να συνδημιουργήσει μαζί με την τεχνολογία».

Επίσης, ο κ. Αξαρλόγλου έθεσε το θέμα των ορίων της τεχνητής νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «η AI σαν τεχνολογία, γνωρίζει εφόσον την προγραμματίσουμε σωστά, τι να κάνει. Εμείς θα πρέπει να προγραμματίσουμε ποια θα είναι τα ερωτήματα. Δεν πρέπει να αφήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη να θέτει τα ερωτήματα. Αυτό είναι θέμα ηθικής, είναι θέμα προτεραιοτήτων, είναι θέμα αντίληψης του ανθρώπου. Δεν είναι θέμα τεχνοκρατικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ