today-is-a-good-day
32.3 C
Athens

Πυξίδα μας η αφοσίωση και η εργατικότητα

Το τι έφταιξε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ειπώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και οι λόγοι για τους οποίους περάσαμε κάτω από τον πήχη που έθεσε ο Πρωθυπουργός έχουν αναλυθεί. Εκείνο που έχει σημασία από εδώ και πέρα είναι η επόμενη ημέρα, με τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο να σηματοδοτούν την αποφασιστικότητα του Προέδρου μας η Κυβέρνηση να πορευτεί προς τα εμπρός με περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις.  Όπως τόνισε ο ίδιος, «πυξίδα μας και κλειδί της επιτυχίας η αφοσίωση και η εργατικότητα».

Του Θεόδωρου Καράογλου*

Προχωρούμε, λοιπόν, ακόμα πιο δυναμικά, εναντίον των προβλημάτων, που είναι οι αληθινοί μας αντίπαλοι, ώστε οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε να αποκτήσουν πραγματικό νόημα και να αφήσουν ένα ευδιάκριτο αποτύπωμα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, οικοδομώντας παράλληλα την ισχυρή Ελλάδα του 2027. Ήδη, έσοδα 300 εκατομμυρίων ευρώ από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια θα κατευθυνθούν σε ευάλωτους και συνταξιούχους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε την έμφαση που δίνεται στην αύξηση των ονομαστικών μισθών, στον εκσυγχρονισμό του κράτους, στην αναβάθμιση της υγείας και στην τόνωση της οικονομίας, ώστε η ανεργία να συνεχίσει να μειώνεται.

Την ίδια στιγμή, το μείζον ζήτημα της ακρίβειας είναι μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Όμως και εδώ προσπαθούμε να μειώσουμε την τιμή στο ράφι προς όφελος του καταναλωτή, ειδικά στο σούπερ μάρκετ και στα τρόφιμα. Ήδη, τον Μάιο είχαμε τον 7ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ το κράτος, μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει, θέλει να εξασφαλίσει μια αγορά η οποία δουλεύει ανταγωνιστικά και θα εξαλείψει ολιγοπωλιακά φαινόμενα ή φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο παράγοντας αποτελεσματικότητα, διότι από αυτήν κρινόμαστε όλες και όλοι, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να μη χάσουμε την επαφή με την κοινωνία, ιδίως από τη στιγμή που στις 9 Ιουνίου μας στήριξαν περίπου 750.000 λιγότεροι συμπατριώτες μας, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις ηλικίες, συγκριτικά με εκείνους που μας εμπιστεύθηκαν στις εθνικές εκλογές του 2023. Όταν, για παράδειγμα, τον περυσινό Ιούνιο ψήφισε ΝΔ το 43,3% των αγροτών και τον Ιούνιο του 2024 μόλις το 28,1%, σημαίνει ότι πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά τι κάναμε λάθος με τους ανθρώπους του συγκεκριμένου κλάδου. Όταν στους νέους χάσαμε 17 μονάδες, στους ελεύθερους επαγγελματίες 16 μονάδες, στους συνταξιούχους 11 μονάδες και στη μεσαία τάξη άλλες 12, πρέπει να επανεξετάσουμε πολιτικές και συμπεριφορές, που προβλημάτισαν την κοινωνία.

Αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε με όρους αυτομαστιγώματος, αλλά με παραγωγικό και δημιουργικό τρόπο, αφού η ΝΔ συνεχίζει να αθροίζει στην εκλογική της δύναμη τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και είναι η μοναδική πολιτική δύναμη στη χώρα που αποτελεί σημείο αναφοράς, προοπτικής και σταθερότητας για τους συμπολίτες μας.

* Ο Θεόδωρος Γ. Καράογλου είναι Βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ