today-is-a-good-day
29.4 C
Athens

Πρώτη Ημερίδα για τα ανάπηρα ζώα στην Ελλάδα την Παρασκευή στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι στο Γαλάτσι

Ελάτε να «περπατήσουμε παρέα»

Walking Together – Προχωράμε μαζί με τα ανάπηρα ζώα είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι στο Γαλάτσι αύριο Παρασκευή  28/6 στις 8 νωρίς το βράδυ, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Άλκηστης  Ζαλοκώστα.

Παρουσιάστρια όμως θα είναι και η Ευαγγελία Κονιόρδου κατά κόσμον Λίλυ, ένα ανάπηρο σκυλάκι, που ζει μια άνετη ζωή πια  χάρις στο αναπηρικό αμαξίδιό της.

Το σκυλί αυτό ήταν καταδικασμένο σε θάνατο, σε κάποιο κυνοκομείο, μέχρι που βρέθηκε ο Βασίλης Τζιγκούρας στο δρόμο του και το έσωσε!

Ο Βασίλης Τζιγκούρας για τον οποίο έχουν γίνει πλήθος αφιερωμάτων σε sites και τηλεόραση, άφησε μια δουλειά που δεν τον γέμιζε, και αφοσιώθηκε με πάθος στην κατασκευή αμαξιδίων αναπηρικών για ζώα, και μάλιστα ο πρώτος στην Ελλάδα.

Ο Βασίλης ωστόσο διαθέτει δωρεάν τα αναπηρικά αμαξίδια όταν πρόκειται για αδέσποτα, γεγονός που κάνει ακόμα πιο σημαντικό και αξιέπαινο το λειτούργημα αυτό.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι πολύ αξιόλογοι :

Θύμιος Αποστολάκης (Μηχανικός σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων) που θα μιλήσει για τις ψηφιακές λύσεις για δύο επιπλέον πόδια.

Έφη Ρόζη (κτηνίατρος)  για τα ανάπηρα ζώα και τα οφέλη του αμαξιδίου

Συμβιώνοντας με ένα ανάπηρο ζώο

 Έλενα Δέδε (δικηγόρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Dog’s Voice) που κάνει εξαιρετικό έργο με τα πλημμυρόπλυκτα και πυρόπληκτα ζώα,  για το πως είναι να συμβιώνεις με ένα ανάπηρο ζώο.

 Μαρία Αρκομάνη (πρόεδρος – ιδρύτρια της φιλοζωικής οργάνωσης

«Αδέσποτος Παλμός» (ΑΜΚΕ) για το διασώζοντας ένα δίποδο κουτάβι

Νόνικα Στάμου (νηπιαγωγός) για την αναπηρία των ζώων μέσα από τα μάτια των παιδιών

Ρενάτα Γρυπάρη (δημοσιογράφος, εκπαιδεύτρια σκύλων, υπεύθυνη επικοινωνίας της Plus2feet) για την  αναπηρία ως «δεύτερη ευκαιρία», ενώ θα γίνει  η παρουσίαση του προγράμματος «Walking Together» από τον Βασίλη Τζιγκούρα (ιδρυτή της Plus2feet).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ιδιαίτερο προφίλ της Plus2feet, η φιλοζωική της δράση και ειδικότερα το πρόγραμμα «Walking Together», τί ισχύει με την αναπηρία των ζώων στην Ελλάδα και πώς μπορούμε να δούμε την αναπηρία ως «δεύτερη ευκαιρία».

«Όντας 9 χρόνια στην υπηρεσία των ζώων με κινητικά προβλήματα, προωθούμε την πεποίθηση ότι η αναπηρία δεν είναι καταδίκη, αντίθετα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!»

Εκπλήξεις θα περιμένουν και τους παρευρισκόμενους, από τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, την Petshef, τον Γατομπαμπά Μάστορα, και την Αnima Strath.

Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του πολιτικού στίβου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του πάντα φιλόξενου Δήμου Γαλατσίου. 

Δείτε εδώ ποιος είναι ο Βασίλης Τζιγκούρας :

https://itsmyway.gr/%ce%b2-%cf%84%ce%b6%ce%b9%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%85%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ