today-is-a-good-day
29.4 C
Athens

Με τα πληρώματα αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης συναντήθηκε η Κ.Σακελλαροπούλου

Με τα πληρώματα των αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης από την Αυστραλία, τύπου air tractors, που έχει νοικιάσει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος”, συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο.

Η κ. Σακελλαροπούλου συνομίλησε μαζί τους και ενθυμούμενη τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο τους ευχήθηκε να μην χρειαστεί να πετάξουν αυτό το καλοκαίρι.

Όπως μας είπε ο αερολιμενάρχης, Στέλιος Ζαντανίδης, από την Αυστραλία ήρθαν τρία αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο αεροπυρόσβεσης και τα πληρώματα τους ανέρχονται σε επτά άτομα.

Αργότερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή παραλαβής ενός καγιάκ, από ανακυκλωμένο υλικό, που πρόσφερε στον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ) ο διευθυντής του Οργανισμού “Εναλεία”, Λευτέρης Αραπάκης, με πρωτοβουλία της κ. Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Αραπάκης ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου ότι χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα πλαστικά για την κατασκευή του και τα σχετικά πειράματα κράτησαν δύο χρόνια. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Η κ. Σακελλαροπούλου είπε ότι είναι ένα καλό παράδειγμα για τη νέα γενιά και πως με τέτοια παραδείγματα διαμορφώνεται η οικολογική συνείδηση.

Η τελετή έγινε στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Ομίλου, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΝΟΑ Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου και ο Έφορος Ιστιοπλοΐας Θεοδόσιος Γιαννακίδης, ενώ το “παρών” έδωσε κι ένας αθλητής ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ, καθώς στον Όμιλο υπάρχει εγκατάσταση και εξοπλισμός για αθλητές ΑΜΕΑ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στην συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου περπάτησε στον παραλιακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ