today-is-a-good-day
31.7 C
Athens

Σ.Φάμελλος: Να εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί βάζει στο στόχαστρο τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Θα επιμείνει η κυβέρνηση στην εφαρμογή άδικων και οριζόντιων φορολογικών μέτρων που οδηγούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους σε απόγνωση και λουκέτα» κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος «καταδεικνύοντας ακόμα μία φορά τις αδικίες του νόμου της κυβέρνησης για το οριζόντιο, αναχρονιστικό και αντισυνταγματικό χαράτσι, που πλέον καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ατομικές επιχειρήσεις, σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ για μη αύξηση της φορολογίας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παραδέχεται αδυναμίες και αδικίες, αλλά και τις όποιες διορθώσεις να μετατίθενται για το Σεπτέμβρη, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες και οι αυτοαπασχολούμενοι καλούνται να πληρώσουν σήμερα πολλαπλάσιο φόρο μέσω ενός συλλήβδην τσουβαλιάσματος, δήθεν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση “πειραματίζεται” με τη ζωή και την εργασία χιλιάδων επαγγελματιών, ωθώντας πολλούς, ιδιαίτερα στην περιφέρεια στο λουκέτο, εφαρμόζοντας τις προβλέψεις του σχεδίου Πισσαρίδη».

Τονίζεται μάλιστα ότι «εφόσον η κυβέρνηση αρνήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τη σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ενώ εξελίσσονται αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα και προσφυγή των συλλογικών φορέων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιλέγει να φέρει το θέμα στη Βουλή σε ανώτατο επίπεδο. Καλείται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να εξηγήσει στη Βουλή και σε δημόσιο βήμα γιατί βάζει στο στόχαστρο και υποχρεώνει σε διακοπή δραστηριότητας και brain drain το πολύτιμο δυναμικό των επιστημόνων, των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, πλήττοντας έτσι την ελληνική οικονομία για χατίρι λίγων ολιγοπωλίων».

Παράλληλα, ο Σωκράτης Φάμελλος καλεί τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης του Ν. 5073/2023 και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, όπως ζητούν άλλωστε και οι όλοι οι συλλογικοί φορείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ