today-is-a-good-day
31 C
Athens

Δεύτερη νίκη και πρόκριση στα προημιτελικά για την Αργεντινή

Η Εθνική ομάδα της Αργεντινής, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, επικρατώντας της Χιλής με 1-0, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας για την φάση των ομίλων. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Ιστ Ράδερφορντ, σε απόσταση… αναπνοής από την Νέα Υόρκη και στο κατάμεστο στάδιο MetLife (82.000 θέσεις), που «χρωματίσθηκε» από την έντονη παρουσία των Αργεντινών οπαδών.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα, σημείωσε στο 88ο λεπτό ο Λαουτάρο Μαρτίνες μετά από κόρνερ του Λιονέλ Μέσι. Την επομένη των 37ων γενεθλίων του, που γιόρτασαν την Δευτέρα χιλιάδες φίλαθλοι στην διάσημη Times Square της Νέας Υόρκης, ο «pulga» προσέφερε και πάλι μοναδικές στιγμές, όπως στο 36ο λεπτό, όταν με ένα μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά και με πολλές ντρίμπλες και «μαγικές» πάσες.

Ο Νίκο Γκονζάλες βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 62ο λεπτό, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του 41χρονου Χιλιανού τερματοφύλακα, Κλαούντιο Μπράβο, ο οποίος έκανε πολλές σημαντικές αποκρούσεις.

Με έξι βαθμούς σε δύο ματς, η κάτοχος του τίτλου προκρίθηκε στην επόμενη φάση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με το Περού για την 3η αγωνιστική των ομίλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ