today-is-a-good-day
25.1 C
Athens

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέπτεται σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:00 θα επισκεφθεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Κυρ. Μητσοτάκης: “Η κάλπη μπορεί να είναι παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμα της”

“Η κάλπη μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμά της” ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή ανάρτηση του στο Facebook, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα επιταχύνει τους ρυθμούς του έργου της κυρίως στα θέματα της ακρίβειας, εναρμονιζόμενη με την απαίτηση των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τη μονιμοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Ταξί και στην παράδοση (take away-delivery) καφέ, ενώ τόνισε ότι θα πραγματοποιούνται περισσότεροι έλεγχοι στην αγορά. Ανέφερε επίσης την έκτακτη εισφορά 33% στα πλεονάζοντα κέρδη των διυλιστηρίων, ενώ τόνισε με έμφαση την ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ ώστε να προχωρούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες προσλήψεων.

Αναφερόμενος στο πεδίο της δημόσιας υγείας ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι την εβδομάδα που μας πέρασε υπογράφηκε η ΚΥΑ για την υλοποίηση του προγράμματος πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε 2,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 50-69 ετών και περιλαμβάνει από δωρεάν τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου μέχρι δωρεάν εξέταση βιοψίας σε περίπτωση ευρημάτων, όπως είπε.

Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε επίσης το πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού στις πληγείσες από τον Daniel περιοχές της Θεσσαλίας και του Έβρου, στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογειακής βίας,

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές είπε ότι οι  πυροσβέστες και οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας σχεδόν από τον Μάρτιο δίνουν καθημερινά μάχη με τις πυρκαγιές, έχοντας  καταφέρει να αντιμετωπίσουν δεκάδες επικίνδυνες εστίες προτού αυτές απειλήσουν ζωές και περιουσίες των συμπολιτών μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ