today-is-a-good-day
28 C
Athens

Το Dacia Duster προσφέρει προσιτή βιώσιμη οδήγηση και συνδυάζει τρεις νέους υβριδικούς κινητήρες

Το νέο Dacia Duster προσφέρει προσιτή βιώσιμη οδήγηση, συνδυάζοντας νέους υβριδικούς κινητήρες. Αυτοί είναι το Duster HYBRID 140, το Duster TCe 130 και Duster ECO-G 100.

Το Duster HYBRID 140 είναι το κινητήριο σύνολο που είναι κατασκευασμένο με τεχνολογίες που έχει εξελίξει και δοκιμάσει το γκρουπ Renault και περιλαμβάνει έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρου, 94 ίππων, δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας κινητήρας 49 ίππων και μια γεννήτρια εκκίνησης υψηλής τάσεως) και ένα ηλεκτρικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (με 4 σχέσεις για τον κινητήρα και 2 σχέσεις για τον ηλεκτροκινητήρα).

Το σύστημα αναγεννητικής πέδησης, η χωρητικότητα υψηλού βαθμού ανάκτησης ενεργείας της μπαταρίας των 1.2 kWh (230 V) και η αποδοτικότητα του κιβωτίου ταχυτήτων σε πλήρως ηλεκτροκίνητη λειτουργία μέχρι και στο 80% του χρόνου κίνησης στην πόλη, επιτυγχάνουν τη μείωση της κατανάλωσης έως και 20% (σε μικτό κύκλο) και έως 40% (σε αστικό κύκλο). Ο κινητήρας ξεκινάει πάντα με πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης.

Το Duster TCe 130 πρόκειται για κινητήριο σύνολο, που συνδυάζει έναν 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρου νέας γενιάς, που λειτουργεί βάσει της αρχής του κύκλου Miller (οι μειωμένες απώλειες λόγω της αντλίας βελτιστοποιούν την απόδοση) και έναν ήπιο υβριδικό κινητήρα με μπαταρία 48V, μειώνοντας κατά περίπου 10% τη μέση κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Συνδυάζεται με τις εκδόσεις 4×2 και 4×4.

Τέλος, υπάρχει το Duster ECO-G 100, που είναι το κινητήριο σύνολο που συνδυάζει βενζίνη και LPG. Όταν λειτουργεί το Duster ECO-G 100 με υγραέριο εκπέμπει κατά μέσο όρο 10% λιγότερο CO2 από ένα αντίστοιχο μοντέλο με βενζινοκινητήρα, ενώ μπορεί να διανύσει έως και 1.300 χιλιόμετρα με τα δύο ρεζερβουάρ του χωρητικότητας 100 λίτρων (50 λίτρα βενζίνης και 50 λίτρα LPG).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ