today-is-a-good-day
7 C
Athens

Δ.Μιχαηλίδου: Η προσχώρησή μας στον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Κοινωνική Δικαιοσύνη ευθυγραμμίζεται με τις αξίες μας

«Η ένταξη της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Κοινωνική Δικαιοσύνη σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους. Η αποστολή του Παγκόσμιου Συνασπισμού ευθυγραμμίζεται με τις βασικές αξίες της Ελλάδας. Αυτό περιλαμβάνει τη δέσμευσή μας σε θέματα εργασιακών δικαιωμάτων, αξιοπρεπούς εργασίας, δίκαιων μισθών, κοινωνικής ένταξης και προώθησης του διαλόγου με τους συμπολίτες μας».

Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, από τη Γενεύη, όπου βρίσκεται για την 112η Σύνοδο της Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας, με αφορμή την προσχώρηση της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Κοινωνική Δικαιοσύνη (Global Coalition for Social Justice -GCSJ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Παγκόσμιος Συνασπισμός για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, στον οποίο η Ελλάδα προσχώρησε ως εταίρος, έχει ως βασικό στόχο να λειτουργήσει ως πλατφόρμα για την παραγωγή πολιτικών δεσμεύσεων, τη διαμόρφωση συγκεκριμένων δράσεων σε στήριξη των εθνικών προτεραιοτήτων προς την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης και αξιοπρεπούς εργασίας και τη δημιουργία ενός φόρουμ ανταλλαγής και διαλόγου.

Σκοπός του Συνασπισμού, στον οποίο, μέχρι σήμερα, έχουν προσχωρήσει 200 εταίροι, εκ των οποίων οι 48 είναι κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων τα κράτη μέλη της Ε.Ε., η Αυστραλία, ο Καναδάς κ.ά., είναι η ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας και των συνεργειών, προκειμένου να επιδιωχθεί ο σκοπός της προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους και παντού, επιταχύνοντας, με τον τρόπο αυτό, την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Απώτατος στόχος είναι η επίτευξη μεγαλύτερης ισορροπίας μεταξύ των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών διαστάσεων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, μεταξύ άλλων, ο Συνασπισμός θα επιδιώξει να παίξει ρόλο «κλειδί» στην αναγνώριση της κοινωνικής δικαιοσύνης στην πολυμερή ατζέντα, ιδίως στην επερχόμενη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Μέλλον (2024), αλλά και στην προταθείσα Παγκόσμια Κοινωνική Διάσκεψη το 2025.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ