today-is-a-good-day
26.7 C
Athens

ΟΠΑΠ Forward: Το αύριο ξεκινά σήμερα με την ένταξη 13 νέων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα

Η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί για τον ΟΠΑΠ έναν από τους κεντρικούς πυλώνες και το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» σχεδιάστηκε με στόχο να δώσει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε μέσα από την εξέλιξη τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας ανακοίνωσε την ένταξη 13 νέων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward χθες σε μια λαμπρή εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε το thepresident.gr.

Ο κ. Καράς τόνισε πως στο ΟΠΑΠ Forward έχουν πλέον ενταχθεί συνολικά 68 επιχειρήσεις, οι οποίες δημιούργησαν 2.847 θέσεις εργασίας προσθέτοντας στον τζίρο τους 470 εκατ. ευρώ. «Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να επιστρέψουμε ένα κοινωνικό μέρισμα μέσα από την ανάπτυξη των εταιρειών αυτών. Θέλουμε να χτίσουμε το μέλλον με εργαλεία που δημιουργούμε. Έχουμε ήδη πετύχει πολλά και εργαζόμαστε για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Οδυσσέας Χριστοφόρου χαρακτήρισε την ένταξη των 13 νέων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward μια μεγάλη γιορτή της ελληνικής επιχειρηματικότητας και μι επένδυση στο παρόν και στο μέλλον.

Ο κ. Χριστοφόρου τόνισε πως οι 13 εταιρίες ταιριάζουν στη φιλοσοφία του προγράμματος και προέρχονται από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος έκανε ειδική αναφορά στις εταιρίες τις οποίες ηγούνται γυναίκες τονίζοντας την σημασία της στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Οι 13 εταιρείες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είναι οι εξής: ΑgroApps (εφαρμογή τεχνολογίας στη γεωργία), Freshline (καλλυντικά), Κύκνος (τρόφιμα), Ideal Bikes (ποδήλατα), οι γουμένισσες (γλυκά κουταλιού), Prigipo (κοσμήματα), Callista (τσάντες), Nutree (Υγιεινή διατροφή), Unismark (Υγιεινά snack), Αρχειοθήκη (ψηφιοποίηση εγγράφων), Softweb (λογισμικό), Dadakarides (παραγωγή αλατιού) και Skag (τετράδια).

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν και επιχειρήσεις που ξεχώρισαν από τους προηγούμενους κύκλους του «OΠΑΠ Forward». Πρόκειται για τις εξής εταιρίες: η  Lariplast βραβεύτηκε για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η Βιοζωκάτ για την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη και η Vitex για την εξαγωγική της δραστηριότητα και την επιχειρηματική αριστεία. Ενώ για ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα βραβεύτηκε η Anna Maria Mazaraki και ως κορυφαίος μέντορας η Ελένη Μπαθιανάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ