today-is-a-good-day
13.3 C
Athens

“Ρεμούνδος”: Ένας φούρνος με ιστορία στην Κυψέλη

Κάθε γωνιά σε κάθε γειτονιά έχει το φούρνο της. Και κάθε φούρνος έχει τα καλά του και τους πιστούς του. Κάποιοι φούρνοι όμως, πάντα και παντού ξεχωρίζουν. Όπως για παράδειγμα ο “Ρεμούνδος” στην Κυψέλη, που είναι ιστορία γεύσης για την πυκνοκατοικημένη περιοχή και για την Αθήνα ολόκληρη.

Δεν είναι μόνο ότι ο παλιός φούρνος, από τα μέσα του περασμένου αιώνα πέρασε από γενιά σε γενιά. Είναι και ότι η τωρινή γενιά το έχει σπουδάσει, το έχει μεράκι, το σέβεται και το αγαπάει, δεν… βρήκε κάτι και απλά το κράτησε.

Στου Ρεμούνδου δεν έχουν κάνει μια… μπουτίκ προϊόντων ζύμης, γιατί δεν έχουν τον λόγο να κάνουν κάτι τέτοιο. Έχουν ποικιλία, μπορείς να βρεις αλμυρά, γλυκά, σνακ και διάφορα άλλα πέρα από τις πολλές ποικιλίες ψωμιού, αλλά χωρίς υπερβολές, για να χορταίνει το μάτι. Εκεί είναι η ποιότητα που μετράει και αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη.

Κάποιες από τις ποικιλίες του ψωμιού του είναι μοναδικές. Η μπαγκέτα του σε… πάει στο Παρίσι, αλλά και όλα τα ζυμάρια σε κάνουν να καταλάβεις ψωμί, δεν υπάρχουν “αφροί” σε αυτό το μαγαζί, είναι φανερό ότι δεν κοροϊδεύουν. Οι μυρωδιές σε τραβάνε και να μην ξέρεις πού είναι ο φούρνος, αν και λίγοι είναι αυτοί που δεν τον ξέρουν από μια μεγάλη ζώνη τριγύρω.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.kalopernao.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ