today-is-a-good-day
24.1 C
Athens

Επίσκεψη Κ.Μητσοτάκη στο ΕΠΑΛ/ΙΕΚ στο Πέραμα – Θα παρουσιαστεί από το ΥΠΑΙΔ η Στρατηγική για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί σήμερα το ΕΠΑΛ/ΙΕΚ στο Πέραμα, όπου θα παρουσιαστεί από το υπουργείο Παιδείας η Στρατηγική για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Με γενναίες μεταρρυθμίσεις, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μία καλύτερη ζωή με όλους, για όλους

«Θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας και να μην διστάζετε ποτέ -όπως το κάνετε πάντα- με θάρρος, όχι μόνο να μας επισημαίνετε την πρόοδο την οποία έχουμε κάνει, αλλά κυρίως να μας εντοπίζετε τις αδυναμίες μας και τα περιθώρια στα οποία πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα.

Εξάλλου, το σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία είναι «United in Action». Αυτή «η ενότητα στη δράση», δεσμεύομαι ότι θα είναι η καθημερινή μας πυξίδα ώστε τα βήματα τα οποία κάνουμε σήμερα, αύριο να μετατραπούν πραγματικά σε άλματα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ημερίδα της ΕΣΑμεΑ «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σταθερός στόχος της κυβέρνησης είναι αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και οι οικογένειες τους να κατακτήσουν επιτέλους την θέση που δικαιούνται στην καθημερινή μας ζωή.

«Άνθρωποι, που αξίζουν τον έμπρακτο σεβασμό μας. Με πρωτοβουλίες που θα αίρουν τα πολλά εμπόδια τα οποία ακόμα -ας είμαστε ειλικρινείς- υπάρχουν στην αξιοπρεπή κοινωνική και οικονομική τους ένταξη», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός θυμήθηκε μια συνάντησή του στα γραφεία της ΕΣΑμεΑ τον Δεκέμβριο του 2018, πριν γίνει πρωθυπουργός.

«Και τότε παρουσίασα τις σκέψεις μου και τις μεγάλες τομές που πρέπει να γίνουν στο χώρο της αναπηρίας και μίλησα και για το δικό μου, προσωπικό βίωμα με την αναπηρία, την εμπειρία μου με τη μητέρα μου, τη Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία σε μία εποχή έντονων προκαταλήψεων, μίλησε με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια και ευθύτητα -και θα έλεγα, εντιμότητα- για το δικό της πρόβλημα, σπάζοντας τότε το στίγμα το οποίο αντιμετώπιζαν ακόμα όλα τα άτομα με αναπηρία στην πατρίδα μας», συμπλήρωσε.

Και πρόσθεσε: «Και αν η δική μου οικογένεια -θα έλεγα – υπήρξε πιο τυχερή, πιο προνομιούχα αναντίρρητα, συγκριτικά με το σύνολο, τα προβλήματα της αναπηρίας πιστεύω ότι τα γνωρίζω πια καλά. Και γι΄ αυτό αντιμετωπίζω τη συγκεκριμένη όψη αυτής της κοινωνικής πολιτικής όχι μόνο ως μία αυτονόητη, αλλά και ως μία κεντρική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ