Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από περισσότερους από 150 διαχειριστές κεφαλαίων συγκέντρωσε το ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Το 74% διατέθηκε σε διαχειριστές κεφαλαίων, το 16% σε τράπεζες και το 10% σε λοιπούς επενδυτές, ενώ το συνολικό βιβλίο εντολών της συναλλαγής ξεπέρασε τα 1,6 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά 3,2 φορές τον αρχικό στόχο έκδοσης.
Με βάση το επενδυτικό ενδιαφέρον, η τελική απόδοση διαμορφώθηκε στο 6,875%, έναντι αρχικού στόχου 7,125%, με το 77% να διατίθεται σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.
«Η επιτυχία της έκδοσης αποτελεί σαφή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Τράπεζα Πειραιώς και τις προοπτικές της», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Προσθέτει, δε, ότι η έκδοση στηρίζει την επίτευξη του ενδιάμεσου στόχου των Ελάχιστων Απαιτήσεων για τα Ίδια Κεφάλαια και τις Επιλέξιμες Υποχρεώσεις (MREL) του Ιανουαρίου 2025, ενώ ο στόχος του Ιανουαρίου 2024 έχει επιτευχθεί ήδη από τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.
Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η 5η Δεκεμβρίου 2023 και τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου – Euro MTF Market.