today-is-a-good-day
27.4 C
Athens

Με Σλούκα και Μήτογλου εκτελεστή δεν περνά κανείς από το ΟΑΚΑ!

Και στο τέλος γελάει ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” κατάφεραν να αντέξουν την πίεση της Ζαλγκίρις Κάουνας και πήραν με μεγάλη νίκη με 73-71 στο ΟΑΚΑ και πάνε στο επόμενο παιχνίδι με τη Βίρτους Μπολόνια με την καλύτερη ψυχολογία.

Ντίνος Μήτογλου και Κώστας Σλούκας με 19 και 16 πόντους έδωσαν πολλές μάχες και ήταν οι πρωταγωνιστές για το Τριφύλλι. Πολλές βοήθειες και από τον Λεσόρ με 13π, ενώ διψήφιος και ο Γκραντ με 10π.

Το ματς

Με τους Σλούκα, Γκραντ, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Αντετοκούνμπο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις με τις δύο ομάδες να κάνουν λάθη επί λαθών στο ξεκίνημα και ο πρώτο καλάθι να σημειώνεται στο 3’ από τους φιλοξενούμενους.

Το πρώτο καλάθι των «πρασίνων» σημειώθηκε στο 4ο λεπτό από τον Μήτογλου (3-4) και από κει και μετά οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση και βρήκαν σκορ από τον Έλληνα πάουερ φόργουορντ και τον Γκριγκόνις (9-7).

Παρόλα αυτά το ματς ήταν αρκετά νευρικό και οι Λιθουανοί είχαν βραχεία διαφορά (12-13) στο 8’, την οποία την διατήρησαν και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με τον Έβανς και να είναι μπροστά με 13-15.

Οι βολές συνεχίστηκε να είναι η κύρια «πληγή» του Παναθηναϊκού και στο δεύτερο δεκάλεπτο (4/11), αλλά στη ρακέτα έβρισκε λύσεις και ήταν συνεχώς στο… κατόπι της Ζαλγκίρις (18-19) στο 13’, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «χτίσουν» ένα σερί και να αυξήσουν τη διαφορά στο +5.

Ο Μαντζούκας μείωσε αρχικά σε 22-25 και ο Βιλντόζα έφερε το ματς στα ίσα στα μισά της περιόδου, αλλά αυτό ήταν προσωρινό, μιας και η Ζαλγκίρις απάντησε με ένα 0-5 (25-30) στο 17’ και προσπάθησε να αυξήσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμα.

Πλην του Σλούκα, στα τελευταία λεπτά, δεν υπήρχε παίκτης που έβρισκε τον στόχο και η είσοδος των Λεσόρ και Γκραντ άλλαξε η εικόνα και με ένα 11-5 ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (35-36) στο 39’, αλλά το τρίποντο του Ντίμσα «ξεκόλλησε» τη Ζαλγκίρις και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών πόντων (36-39).

Το Τριφύλλι προσπάθησε να πάρει την κατάσταση στα χέρι α του και με δύο τρίποντα από τους Σλούκα και Μήτογλου έφερε ξανά τη διαφορά στον πόντο (42-43) με την έναρξη της τρίτης περιόδου, αλλά οι διαιτητές ήθελαν να γίνουν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, μιας και οι αποφάσεις ήταν εξόφθαλμες.

Αυτό πείσμωσε τους «πράσινους» και με «σκυλίσια άμυνα» και τον Μήτογλου να κάνει για ένα ακόμα εκπληκτικό παιχνίδι, έβαλε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού (47-46), αλλά εκεί κάποια λάθη που έκαναν σε κομβικό σημείο, αλλά και οι διαιτητικές αποφάσεις επέτρεψαν ξανά στη Ζαλγκίρις να πάρει κεφάλι.

Παρόλα αυτά ο Γκραντ με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσα (50-50) στο 38’ και οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια και το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε το Τριφύλλι μπροστά με 53-52.

Στην τελευταία περίοδο είχαμε… διαγωνισμό τριπόντων και από τις δύο ομάδες, με το ματς στην απόλυτη ισορροπία (58-58), αλλά τα πάντα θα κρινόντουσαν στην… κόψη του ξυραφιού, μιας και οι Λιθουανοί ήταν εξαιρετικοί στην περιφέρεια και όποτε ο Παναθηναϊκός έπαιρνε το προβάδισμα, αυτοί “απαντούσαν” με τρίποντο (62-64) στο 35′.

Παρόλα αυτά οι Σλούκας και Λεσόρ έβαλαν ξανά τον Εξάστερο μπροστά με 65-64 και ένα λάθος της Ζαλγκίρις σε κομβικό σημείο έδωσε το έναυσμα για την πράσινη… αντίδραση.

Οι βολές του Έβανς έβαλαν ξανά τους Λιθουανούς μπροστά με 67-68 1:18 πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, αλλά οι βολές του Λεσόρ έδωσαν εκ νέου το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό και ο Σλούκας με 2/2 διαμόρφωσε το 71-68, με την τελευταία επίθεση να ανήκει στη Ζαλγκίρις με τον Μπάνεκ με τρίποντο να φέρνει το ματς στα ίσα, μένοντας 13.8” για τους “πράσινους”.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε 1/2 βολές και στην πιο κρίσιμη άμυνα ο Γκιγκόνις ανάγκασε σε φάουλ του συμπατριώτες του με μία βολή και ένα καθοριστικό κλέψιμο του Μήτογλου οι “πράσινοι” πήραν τη νίκη με 73-71.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 36-39, 53-52, 73-71

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ