today-is-a-good-day
26.1 C
Athens

Το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» είναι τώρα! – Γράφει η Ντορέλλα Καμχή

Κάθε χρόνο στην Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος, όλος ο πολιτισμένος κόσμος ενώνει τη φωνή του με τη φράση “NEVER AGAIN” (Ποτέ Ξανά). Κι αυτό είναι μία δέσμευση απέναντι στην ανθρωπότητα ώστε να μην επαναληφθούν οι ναζιστικές θηριωδίες. Αρκεί, όμως, μόνο να το λέμε;

Της Ντορέλλας Καμχή *

Το μακελειό που έγινε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, όταν τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν σε ένα μουσικό φεστιβάλ για την ειρήνη, σκοτώνοντας 260 νέους ανθρώπους και παίρνοντας ομήρους, απέδειξε πως δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε.

Η ειδεχθής τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ξύπνησε μνήμες Ολοκαυτώματος. Κύριο δόγμα της εξτρεμιστικής οργάνωσης είναι πως «η σιωνιστική οντότητα πρέπει να εξαλειφθεί με βία και ισχύ». Αποκεφαλισμένα μωρά, ξεκλήρισμα οικογενειών, βιασμοί παιδιών και γυναικών, άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί και 226 όμηροι (από τους οποίους απελευθερώθηκαν 4), είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των φρικιαστικών εγκλημάτων της Χαμάς.

Η Χαμάς ξεκίνησε πόλεμο. Το Ισραήλ αντεπιτίθεται. Δεν είναι επίθεση εκδίκησης. Είναι επίθεση αγανάκτησης. Η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ εδώ και δεκαετίες, οι οποίες αναχαιτίζονται από την αντιπυραυλική ασπίδα, Iron Dome, στοχεύοντας τον άμαχο πληθυσμό. Δεν είναι πόλεμος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Είναι πόλεμος μεταξύ πολιτισμένου κόσμου και τρομοκρατών. Το Ισραήλ θα νικήσει. Πρέπει να νικήσει. Κι από αυτή τη νίκη θα βγουν κερδισμένοι και οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι. Γιατί οι τρομοκράτες της Χαμάς είναι εχθροί και των δύο λαών. Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τις οδύνες των Παλαιστινίων, τους οποίους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες, τη στιγμή που το Ισραήλ προειδοποιεί για εκκενώσεις. Όλη η ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στη Λωρίδα της Γάζας για τους Παλαιστινίους, καταλήγει στα ταμεία της Ισλαμιστικής οργάνωσης, προς όφελος των τρομοκρατών κι όχι προς όφελος του Παλαιστινιακού λαού. Με αυτά τα χρήματα κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα λαβύρινθο από υπόγειες σήραγγες, προκειμένου να μεταφέρουν όπλα και να οργανώνουν επιθέσεις σε ισραηλινό έδαφος. Αξιοσημείωτο είναι πως ο γιος του ιδρυτικού μέλους της Χαμάς που προοριζόταν να αναλάβει την ηγεσία, έφυγε από την οργάνωση εξαιτίας των ενεργειών τους εναντίον του Παλαιστινιακού λαού κι έγινε ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές της Χαμάς. Αλήθεια, πόσο διαφορετικές θα ήταν οι συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστινίων αν η Χαμάς νοιαζόταν γι’ αυτούς κι αντί για τούνελ, τους έχτιζε σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και σπίτια!!

Ο πόλεμος του Ισραήλ κατά της τρομοκρατίας θα έχει μεγάλη διάρκεια. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις πολεμούν για όλους μας. Πολεμούν τους εχθρούς που αντιμετωπίζει όλος ο Δυτικός κόσμος. Η Χαμας είναι το ISIS. Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

* Η Ντορέλλα Καμχή είναι μέλος του Διπλωματικού Σώματος του Παγκόσμιου Εβραικού Συνεδρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ