today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Επίσκεψη Μ.Σχοινά στη Λατινική Αμερική – Ασφάλεια, εκπαίδευση και ένταξη στο επίκεντρο

Επίσκεψη εργασίας στις χώρες της Λατινικής Αμερικής ξεκινά σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, Μαργαρίτης Σχοινάς. Το επίκεντρο των επισκέψεών του είναι η ενίσχυση της συνεργασίας όσον αφορά στις σχέσεις μεταξύ των λαών, ιδίως στους τομείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της νεολαίας, των δεξιοτήτων, της κινητικότητας, της ασφάλειας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της ένταξης.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα συναντηθεί σήμερα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας με τον κυβερνήτη της Πολιτείας Ταρκίσιο ντε Φρέιτας. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει μια συζήτηση με φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, και θα μιλήσει σχετικά με τη «Συνεργασία ΕΕ-Λατινικής Αμερικής σε έναν κόσμο σε μεταμόρφωση». Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, θα επισκεφθεί επίσης έργο κοινωνικής ένταξης που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε μη προνομιούχα άτομα. Αργότερα, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εβραϊκών κοινοτήτων του Σάο Πάολο.

Αύριο, ο κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει στην τελετή έναρξης της έκθεσης «Σπουδή στην Ευρώπη», μαζί με την εθνική γραμματέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Βραζιλίας, Ντενίζ Πίρες ντε Καρβάλιο, για την προώθηση της συνεργασίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταξύ Βραζιλίας και ΕΕ, με επίκεντρο τις ευκαιρίες για διεθνή κινητικότητα, το Erasmus+ και τις δράσεις Marie Skłodowska-Curie. Παράλληλα με την τελετή, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα επισκεφθεί έργο που σχετίζεται με την ένταξη και τον αθλητισμό. Θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Σάο Πάολο για να συζητήσουν για την καταπολέμηση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος.

Το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στο Κούσκο του Περού. Θα συναντηθεί με τη Λέσλι Ουρτεάγκα, υπουργό Πολιτισμού του Περού, ιδίως για να ασχοληθεί με την πολιτιστική συνεργασία. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα συναντηθεί επίσης με τις τοπικές αρχές -και θα συμμετάσχει σε εκδήλωση με περιφερειακές δικαστικές αρχές για την ενίσχυση της συνεργασίας σε έργα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ένταξη των γυναικών και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Τη Δευτέρα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα βρεθεί στη Λίμα, όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Περού Ντίνα Μπολουάρτε, καθώς και άλλα μέλη της κυβέρνησης του Περού, μεταξύ των οποίων η υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Εσωτερικών. Ο κ. Σχοινάς θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών παρουσιάζοντας μια θετική ατζέντα για τους πολίτες της ΕΕ και του Περού. Στόχος είναι η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και του Περού, ιδίως σε θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ