today-is-a-good-day
26.1 C
Athens

Η αρχή του τέλους της Παλαιστινιακής Τρομοκρατίας; – Γράφει η Ντορέλλα Καμχή

Η λέξη Σάββατο προέρχεται από την Εβραϊκή λέξη Shabbat που σημαίνει “ανάπαυση”.

Το περασμένο Σάββατο (7/10) παράλληλα με το Shabbat, οι Εβραίοι γιόρταζαν το Σιμχά Τορά. Μια γιορτή χαράς η οποία, δυστυχώς, βάφτηκε με αίμα.

Της Ντορέλλας Καμχή *

Παλαιστίνιοι της Χαμάς εξαπολύουν ομοβροντία ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας. Ταυτόχρονα, μεγάλος αριθμός τρομοκρατών παραβιάζει τον φράχτη που οριοθετεί τα σύνορα και εισβάλλει αιφνιδιαστικά στο Ισραηλινό έδαφος.

Σειρήνες ηχούν σε όλο το Ισραήλ.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος της Χαμάς, με στόχο τον άμαχο πληθυσμό του Ισραήλ κλιμακώνεται. Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες και μεγάλος αριθμός πολιτών που έχουν απαχθεί ως όμηροι. Μοναδικές αποκρουστικές εικόνες με βασανισμούς αθώων πολιτών, βιασμούς γυναικών, σκύλευση πτωμάτων έχουν γεμίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι έγιναν μέσα στα σπίτια τους στόχος εν ψυχρώ εκτελέσεων.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς ενώνονται με τους τζιχαντιστές. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται. Οι τρομοκράτες περιφέρουν τα σώματα των νεκρών πάνω σε καρότσες φορτηγών σαν λάφυρα και πανηγυρίζουν ευτυχισμένοι φωνάζοντας “Allahu Akbar” (Ο θεός είναι μεγάλος).

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κηρύσσει επισήμως τον πόλεμο στην παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση. Η επίθεση συνεχίζεται με αδυσώπητη αγριότητα, καθώς η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει πυραύλους αδιακρίτως σε πόλεις και κωμοπόλεις, στις νότιες και κεντρικές περιοχές του Ισραήλ, ως και στην Ιερουσαλήμ, με την ελπίδα να προκαλέσουν επιπλέον απώλειες αμάχων.

Στελέχη της Χαμάς κυκλοφορούν ελεύθερα στο έδαφος του Ισραήλ, αποτελώντας σοβαρή απειλή για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στο δρόμο τους. Ως απόρροια, οι Ισραηλινοί πολίτες λαμβάνουν διαταγή να παραμείνουν σπίτια τους, σε καταφύγια ή ενισχυμένα δωμάτια.

Ακολουθεί η εμπλοκή της Χεζμπολάχ, μιας ακραίας τρομοκρατικής οργάνωσης με έδρα το Λίβανο, η οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τα πυρά που δέχτηκε το Ισραήλ την Κυριακή το πρωί, από όλμο προερχόμενο από το Λίβανο.

Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας έχει αλλάξει επίπεδο. Τραγική ειρωνεία; Όλα ξεκίνησαν την ημέρα που οι Ισραηλινοί γιόρταζαν τη πιο χαρούμενη γιορτή του εβραϊκού ημερολογίου και σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ειρήνη. Αυτό επιθυμούσαν οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες.

* Η Ντορέλλα Καμχή είναι Μέλος του Διπλωματικού Σώματος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ