Ο μεγάλος άτυχος του Παναθηναϊκού είναι αναμφίβολα ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος μία μέρα πριν από την έναρξη του Super Cup υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στο αριστερό γαστροκνήμιο, στη μαγνητική τομογραφία που υποβλήθηκε και χάνει τον πρώτο στόχο των «πρασίνων».
Συνέντευξη στο Thepresident.gr και στη δημοσιογράφο Βαρβάρα Φανίδη
Παρόλα αυτά δεν χάνει την αισιοδοξία του για τη φετινή σεζόν που θα έχει με το Τριφύλλι, μιας και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Thepresident.gr δεν έκρυψε τη χαρά του και τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, για το βασικό στόχο που είναι για την επιστροφή των “πρασίνων” στους τίτλους, αλλά για τη νέα ομάδα που χτίστηκε.
Αναλυτικά:
Για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό: «Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα ξανά. Όλη η ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας, παρόλο που ήρθα τραυματίας με υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο και χαρά. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα και ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι αγώνες».
Για το Super Cup και την ενδεχόμενη πρόκριση με τον Ολυμπιακό, αλλά και την πρεμιέρα της Euroleague που αντιμετωπίζουν εκ νέου τους «ερυθρόλευκους» είπε: «Και επίσημα τελείωσαν τα φιλικά και τα… κεφάλια μέσα. Στόχος μας φυσικά είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Πρώτα όμως στοχεύουμε τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, που είναι αυτό που προηγείται και αν όλα πάνε καλά το Σάββατο αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό, ο οποίος πρέπει να περάσει πρώτα από το Περιστέρι. Όμως ακολουθεί εκ νέου η συνάντηση μας με τους Πειραιώτες και θεωρώ πως τα ματς στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», αλλά και η πρεμιέρα της Euroleague είναι τα πιο σημαντικά της σεζόν, μιας και αυτά θα καθορίσουν την πορεία μας καθ’ όλη τη χρονιά και αυτό που θέλω είναι να πάρουμε τις νίκες».
Για τη βοήθεια που θα δώσουν οι φίλαθλο του Τριφυλλιού στη Ρόδο, αλλά και στο ΟΑΚΑ, για την Euroleague, ενώ στη Basket League θα… αργήσει να έρθει, λόγο της τιμωρίας τόνισε: «Είναι πολύ ωραίο να έχουμε τη στήριξη του κόσμου και τα γεμάτα γήπεδα είναι πολύ καλό για το ελληνικό μπάσκετ να συνεχίσουν έτσι, μιας και για μας τους αθλητές να βλέπουμε πολύ κόσμο μας κάνει καλύτερους και αυτή η στήριξη είναι το καλύτερο feeling».
Για τη νέα ομάδα που έχει χτιστεί, αλλά και τη νέα φιλοσοφία του κόουτς Αταμάν και το πόσο χρόνο χρειάζεται να αφομοιωθεί σημείωσε: «Κάνουμε μόλις δύο εβδομάδες ολοκληρωμένη προετοιμασία, καθώς πολλά παιδιά ήταν με τις εθνικές ομάδες, ενώ υπήρξαν και τραυματίες. Όμως αυτές είναι δικαιολογίες και παύουν εδώ. Τώρα αρχίζουν τα επίσημα παιχνίδια και κρίνεται ο πρώτος τίτλος και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Δεν έχει σημασία το πώς, αλλά αυτό που μιας νοιάζει είναι να φέρουμε τη νίκη».

Για την πληρότητα του ρόστερ και τις πολλές επιλογές που έχει ο Αταμάν στις συνθέσεις των πεντάδων επεσήμανε: «Είναι καλό αυτό. Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αυτούς του συμπαίκτες, καθώς όλοι είναι εξαιρετικοί και εφόσον έχεις τέτοιους παίκτες δίπλα σου, ανεβαίνει αυτόματα και η ομάδα. Ο ανταγωνισμός είναι θετικός σε κάθε επίπεδο και ειδικά στις προπονήσεις οι…μάχες θα είναι δυνατές. Όσο αφορά τώρα τα επίσημα παιχνίδι είμαι διπλά ευχαριστημένος που θα τους έχω στο πλευρό μου.
Από την άλλη ο κόουτς Αταμάν έχει τεράστια εμπειρία και ξέρει πάρα πολύ καλά τι θα κάνει. Κανένας δεν επεμβαίνει στο έργο του, καθώς με το πλούσιο παλμαρέ που διαθέτει, όπως οι δύο κατακτήσει Euroleague, αλλά και αρκετούς τίτλους στην Τουρκία έχει πολύ μεγάλη εμπειρία. Ξέρει πολύ καλά πως θα χρησιμοποιήσει αυτό το μεγάλο ρόστερ, μιας και αυτός το δημιούργησε, και έτσι θα είμαι διαθέσιμος σε όποια θέση μου ζητήσει να παίξω».
Πως είναι ο Αταμάν σαν προπονητής: «Είναι πάρα πολύ σοβαρός, πολύ επαγγελματίας και απαιτεί αποτελέσματα. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε και προποπούμαστε μαζί του και εγώ τον σέβομαι απόλυτα και εκτιμώ τη δουλειά του».
Για την «ελληνοποίηση» του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε αυτόν τον ελληνικό κορμό και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλες τους τις μεγάλες επιτυχίες τις έκανε με μια σημαντική ελληνική βάση και ο στόχος μας είναι να το επαναλάβουμε και σαν Έλληνες αυτός είναι ο σκοπός μας».
Για τις μεταγραφές του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Κώστα Σλούκα, αλλά και τις επιστροφές τόσο του ίδιου, αλλά και του Παπαπέτρου και για τον στόχο της κορυφής σημείωσε: «Σίγουρα αυτό θέλουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους και έχουμε τη δίψα για να τους πετύχουμε. Κάθε φορά που η ομάδα αγωνίζεται, πρέπει να κερδίζει και τίτλους και αυτό είναι που θέλουμε, δηλαδή να κάνουμε ότι καλύτερο στους τέσσερις στόχους μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αυτό έχουμε πει και με τον κόουτς».

Για την μέτρια τριετία στην Euroleague, αλλά και για τις φετινές βλέψεις που έχει το Τριφύλλι είπε: «Κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι και αυτό είναι το πιο βασικό. Μπορεί να έχουμε μεγάλους στόχους για φέτος, αλλά αυτό που θα κάνουμε είναι να κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά».
Για την πρεμιέρα της Basket League με το Μαρούσι, αλλά και το «άδειο» ΟΑΚΑ στο ελληνικό πρωτάθλημα για 2 μήνες σημείωσε: «Σίγουρα είναι μια περίεργη κατάσταση όλο αυτό. Όμως να πούμε συγχαρητήρια στο Μαρούσι που επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, καθώς είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και έχοντας βγάλει σπουδαίους παίκτες και παρόλο που δεν μας αρέσει αυτή η κατάσταση, καθώς ήταν αποφασισμένο εδώ και καιρό, εμείς θα προσαρμοστούμε για να παίξουμε χωρίς τον κόσμο μας. Έχουμε βιώσει ξανά τέτοια περιστατικά όλοι οι παίκτες και ειδικά στην περίοδο του covid, αλλά και σε άλλες καταστάσεις που οι παίκτες αναγκάστηκαν να παίξουν δε άδειο γήπεδο, ήταν περίεργο αλλά θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτό».
Τέλος έδωσε το μήνυμα για τη νέα σεζόν: «Ο κόσμος μας είναι πολύ σημαντικός και πρέπει να μας στηρίξει στη νέα ομάδα που «χτίζουμε». Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε πολύ καλά του οπαδούς των «πρασίνων» και το παλμό δίνουν σε κάθε αγώνα και θεωρώ, ειδικά στην Ευρώπη, η παρουσία τους, είναι απίστευτη και όλες οι ομάδες φοβούνται να μπουν σε αυτό το γήπεδο και όπως έχουν πει πολύ αντίπαλοι δεν έχουν ζήσει ξανά ατμόσφαιρα όπως του ΟΑΚΑ».