today-is-a-good-day
26.2 C
Athens

Η… αφύπνιση ήρθε αργά για την Ελλάδα!

Για ένα ακόμα παιχνίδι η Ελλάδα προβλημάτισε αρκετά στην επίθεση, καθώς έμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό η Ιταλία το εκμεταλλεύθηκε και πήρε τη νίκη με 74-70, παρά την αντεπίθεση που έκανε στο τέλος του αγώνα, υποχρεώνοντας τη “γαλανόλευκη” στη δεύτερη της ήττα στο τουρνουά Ακρόπολις.

Για ένα ακόμα παιχνίδι τη διαφορά την έκανε ο Ρογκαβόπουλος (12π), ο οποίος έδωσε το έναυσμα για την επιστροφή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο ματς, αλλά οι λεπτομέρειες ήταν υπέρ των Ιταλών.

Το ματς

Με τους Ουόκαπ, Λούντζη, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννη ξεκίνησε η Εθνική κόντρα στην Ιταλία και στο 3’ ήταν μπροστά με 4-5 (γηπεδούχος ήταν η «σκουάτρα ατζούρα»), αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική.

Στο 6’ οι Ιταλοί είχαν ανοίξει τη διαφορά (14-8) και διατηρούσαν το προβάδισμα, παρά των προσπαθειών των Μήτογλου και Παπαπέτρου, που μείωσαν στο καλάθι (16-14), αλλά το τρίποντο του Σεβερίνι κρατούσε τους ατζούρι σε απόσταση και έτσι έκλεισε το δεκάλεπτο με 19-16.

Η ομάδα της Ιταλίας άνοιξε το ρυθμό με την έναρξη της 2ης περιόδου και με ένα 8-0 ανέβασαν το σκορ στο +8 (24-16), αλλά η γαλανόλευκη έκανε εύκολα το λάθος, καθώς δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και έδινε επιθέσεις στους Ιταλούς.

Οι τυπικά γηπεδούχοι κρατούσαν εύκολα το προβάδισμα και μάλιστα το έφτασε σε διψήφια επίπεδα (30-20) στο 17’ με τον Μέλι. Όμως Ρογκαβόπουλος και Τσαλμπούρη είχαν 2/2 από τα 6,75 και μείωσαν σε 32-26 και ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ, αλλά δεν ήταν αρκετό και το ημίχρονο έληξε με την Ελλάδα να 35-31 με buzzer beater τρίποντο του Ουόκαπ, με τη γαλανόλευκη να τρέχει ένα επιμέρους 5-11 μέσα σε τρία λεπτά.

Το εντυπωσιακό finish της Εθνικής μας δε συνεχίστηκε με την έναρξη της τρίτης περιόδου, μιας και στο 24’ η Ιταλία έφτασε ξανά στο +10 (45-35) με τον Φοντέκιο να βάζει δύσκολα στην άμυνα της «επίσημης αγαπημένης».

Ήταν χαρακτηριστικό πως η Ιταλία έβρισκε συνεχώς ελεύθερα σουτ από το «φτερό» και κρατούσε εύκολα τη διψήφια διαφορά (53-42) στο 28’, ενώ ήταν χαρακτηριστικό πως κανένας παίκτης της Ελλάδας είχε πάνω από 8 πόντους.

Έτσι το δεκάλεπτο έληξε με την Εθνική μας να είναι αρκετά άστοχη και η Ατζούρα ήταν μπροστά με 57-46, καθώς εκμεταλλεύθηκε το περιφερειακό της σουτ.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην τελευταία περίοδο με την Ελλάδα να συνεχίζει να είναι πίσω με 10 (62-52) στο 33′, αλλά η είσοδος του Ρογκαβόπουλου έδωσε μια μεγαλύτερη ώθηση στην επίθεση, αλλά η άμυνα συνέχιζε να προβληματίζει.

Ήταν χαρακτηριστικό πως ο διεθνής πάουερ φόργουορντ ήταν ο μόνος σταθερός παίκτης, παρά το μικρό χρόνο συμμετοχής που είχε, μιας και έφτασε στους 12 πόντους και έκανε το 67-57 και εκεί ξεκίνησε η… αντεπίθεση.

Στο 37′ η διαφορά έπεσε στους στους 6 (67-61), καθώς η ελληνική άμυνα έκλεισε τους χώρους, καθώς η Ιταλία δεν είχε σκορ για 3:30 λεπτά (από το 67-54), και προσπάθησε να “κλέψει” το ματς.

Μάλιστα οι βολές του Μήτογλου διεύρυναν το σερί στο 0-9, αλλά το τρίποντο του Σπίσου στη λήξη του χρόνου ήταν “μαχαιριά” για τη γαλανόλευκη, καθώς δεν κατάφερνε να πάρει να ριμπάουντ και έδινε την ευκαιρία στους αντιπάλους για δεύτερες επιθέσεις.

Όμως η Ελλάδα τα βάζει και με την τύχη της, μιας και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει το ματς. Παρά το τρίποντο του Ουόκαπ στα 28”, που μείωσε στους 4 (71-67) και του Παπανικολαόυ (72-70) στα 2,4”, οι Ιταλοί ήταν αυτοί που είχαν την τελευταία επίθεση και οι 2/2 βολές του Σπίσου έκριναν το αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 35-31, 57-46, 74-70

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ