today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ολόκληρη την Κρήτη την Τετάρτη

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης, ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για όλη την Κρήτη, είναι κατηγορίας κινδύνου 4 δηλαδή πολύ υψηλός. Όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας που προβλέπεται στο σχεδιασμό για την λήψη επιπλέον μέτρων, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Στο Ηράκλειο, ο δήμος διαθέτει ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες και υπηρεσίες street work για τους αστέγους, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτήν την εβδομάδα. Για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, θα είναι ανοιχτές οι παρακάτω κλιματιζόμενες αίθουσες: «Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2), από 08.00 το πρωί έως 8.00 το βράδυ. Οι κλιματιζόμενοι χώροι των κυλικείων των έντεκα (11) ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.- Α.Π.Η. του δήμου Ηρακλείου, από 08.00 το πρωί ως και τις 3.00 το απόγευμα. Επιπρόσθετα, από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου παρέχονται υπηρεσίες streetwork για την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης (παγωμένα νερά, χυμοί, ξηρά τροφή, καπέλα κλπ.), στους άστεγους που διαβιούν στο δρόμο.

Οι πολίτες, μπορούν τις καθημερινές εργάσιμες μέρες να απευθύνονται στη δημοτική αστυνομία, τηλ. επικοινωνίας: 2813 409500 (από 8.00 το πρωί έως 9.00 το βράδυ) και για το Σάββατο από 8.00 το πρωί έως 3.00 το μεσημέρι).

Στο μεταξύ, ο δήμος Ηρακλείου, δια των αντιδημαρχιών Εθελοντισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό, είδη προσωπικής υγιεινής και τροφές για ζώα, προκειμένου να βοηθήσει τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στη Ρόδο και σε σημεία της υπόλοιπης Ελλάδας. Οι βασικές ανάγκες είναι: «Ισοτονικά, κολλύρια, ηλεκτρολύτες, φυσιολογικοί οροί σε αμπούλες, γυαλιά εργασίας για πυροσβέστες, σπρέι εγκαυμάτων, κρέμες εγκαυμάτων, γάζες και επίδεσμοι, γάντια μίας χρήσης, μάσκες ffp2, μάνικες νερού, σύριγγες 10ml, ράμματα αυτοκόλλητα 12mm, ράμματα αυτοκόλλητα 6mm, οξυζενέ, μπεταντίν και κρέμες εγκαυμάτων για ζώα».

Το γραφείο της αντιδημαρχίας Εθελοντισμού και Νεολαίας που βρίσκεται στην οδό Κυδωνίας 19, θα αποτελέσει σημείο συγκέντρωσης των αναγκαίων ειδών που θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 04 Αυγούστου 2023 από 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και τηλέφωνο επικοινωνίας 2810 287949. e-mail : [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ