today-is-a-good-day
24.3 C
Athens

Αφύπνιση και επιστροφή στην κανονικότητα – Γράφει ο Δημήτρης Απόκης

Βρισκόμαστε στην απαρχή μιας αφύπνισης των δυτικών κοινωνιών, απέναντι στον παροξυσμό των τελευταίων ετών και μιας επιστροφή στην κανονικότητα. Τα σημάδια είναι πλέον εμφανή. Εκείνο το οποίο είναι κρίσιμο, είναι το εάν και πως θα αντιληφθούν οι ηγεσίες των δυτικών χωρών, αυτά τα σημάδια αφύπνισης και αντίδρασης απέναντι στην καταστροφική θεωρία της ακύρωσης, που απείλησε και συνεχίζει ακόμη να απειλεί τα θεμέλια της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας και του παραδοσιακού δυτικού πολιτισμού.

Του Δημήτρη Γ. Απόκη * 

Η θεωρία της ακύρωσης (wokeness) δημιουργήθηκε από μια παγκόσμια ελίτ και πουλήθηκε ως το μέσο στήριξης των καταπιεσμένων, έναντι ενός υποτιθέμενου σεξισμού, ρατσισμού, ομοφοβισμού, και άλλων αμαρτιών του παραδοσιακού δυτικού πολιτισμού.

Η παραδοσιακή δυτική φιλελεύθερη δημοκρατία και ο παραδοσιακός δυτικός πολιτισμός έπρεπε συλλογικά να θεωρηθεί υπεύθυνη για την αμαρτωλή τριάδα της οργής, υπεροχής και προνομίου. Αργά αλλά σταθερά, παραδοσιακές ιδέες, ήθη και παραδόσεις, δαιμονοποιήθηκαν και όποιος τολμούσε να τις υπερασπίσει αντιμετώπιζε το μένος και μια εκστρατεία εξόντωσης πολιτικής και επαγγελματικής.

Η παγκόσμια ελίτ της θεωρίας της ακύρωσης και το σύστημα το οποίο τρομοκρατημένο την ακολουθούσε, διαμόρφωσε μια ατζέντα, την οποία οι δήθεν καταπιεσμένοι, έπαιρναν διαταγές να ακολουθήσουν.

Μια ατζέντα βίαιης πράσινης μετάβασης, μια ατζέντα τριών φύλων, όχι βιολογικών αλλά κοινωνικών, μια ατζέντα οικογένειας όπου υπάρχει γονιός 1 και γονιός 2, όπου ονόματα έπρεπε να αλλάξουν, η ιστορία έπρεπε να ξαναγραφτεί, και τα θεμέλια της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας και του δυτικού πολιτισμού, έπρεπε να αναθεωρηθούν και να επαναπροσδιοριστούν.

Γεγονότα όπως η πανδημία του covid και τα σκληρά lockdown, η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην Αμερική, και η ταραχώδης προεδρία Τραμπ, έδωσαν τη βάση για την επιθετική εκκίνηση της κουλτούρας της ακύρωσης.

Δυστυχώς για τους δημιουργούς και ενορχηστρωτές της, οι παράγοντες αυτοί δεν υπάρχουν πια, παρήλθαν, και οι ευρισκόμενοι σε αναγκαστικό κόμμα πολίτες και κοινωνίες αρχίζουν να αφυπνίζονται και να επιστρέφουν στην κανονικότητα. Όχι μόνο αυτό, αλλά η αφύπνιση τους φέρνει αντιμέτωπους με χώρες και κοινωνίες που αδυνατούν πλέον να αναγνωρίσουν.

Αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για κάτι, οπισθοδρομικό, αντιδραστικό και αντιπολιτισμικό. Η αποποινικοποίηση του νομικού κώδικα, η αποχρηματοδότηση της αστυνομίας, η αποτυχία εφαρμογής των κανόνων και η καταστροφή της αξιοκρατίας που τείνει να  καταστρέψει τις κοινωνίες και την καθημερινή ζωή.

Αντιλαμβάνονται ότι για αυτή τη θεωρία και το σύστημα που την υποστηρίζει, οι πολιτικοί και κοινωνικοί θεσμοί που την υποστηρίζει η επικράτησή της είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Ότι πλέον η κοινωνική τάξη είναι πιο ακριβές μέτρο καταπίεσης από τη φυλή ή το φύλο.

Αντιλαμβάνονται ότι είναι εύκολο να απαγορεύεις την παραγωγή ενέργειας και καυσίμων από τους υδρογονάνθρακες, άμα ανήκεις στο 1% του κοινωνικού εισοδήματος και εξαιρετικά δύσκολο εάν κινείσαι δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιόμετρα καθημερινά με ένα μεταχειρισμένο, αρκετών ετών, αυτοκίνητο.

Οι δημιουργεί αυτής της επικίνδυνης και καταστροφικής θεωρίας, αδυνατούν να καταλάβουν ότι η θρησκεία και ο σεβασμός προς αυτή,  υπερτερεί της φυλής και ότι οι Ορθόδοξοι, οι Καθολικοί Χριστιανοί, οι Μουσουλμάνοι, οι Βουδιστές, έχουν περισσότερα κοινά μεταξύ τους, από ότι έχουν με ένα άθεο και την ελίτ της κουλτούρας της ακύρωσης, που προσπαθεί να επιβάλλει ψέματα και πολιτικές που αποδομούν παραδοσιακές ιδέες και αξίες.

Η θεωρία αυτή και οι πολιτικές που εκπορεύονται από αυτή, αποτελούν επικίνδυνη εκτροπή κοινωνικών πόρων.

Οι ελίτ που προωθούν αυτές τις πολιτικές και οι υπάλληλοί τους που τις εφαρμόζουν, μπορεί να χρηματοδοτούν προγράμματα σπουδών φύλου, να κυματίζουν σημαίες υπερηφάνειας. Αλλά εν τω μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός της υπέστη την πιο ταπεινωτική ήττα εδώ και μισό αιώνα, καθώς έφυγε από το Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω δισεκατομμύρια δολάρια σε θανατηφόρα όπλα για τρομοκράτες. Την ώρα που αυτές οι ελίτ εργάζονται για την απαγόρευση του άφθονου φυσικού αερίου, την επιδότηση του τρανσέξουαλ ακτιβισμού στο εξωτερικό και τη διάλεξη για τις σεξουαλικές ταυτότητες στο στρατό, η ελίτ της Κίνας κατασκευάζει δεκάδες εργοστάσια άνθρακα και πυρηνικής ενέργειας και διπλασιάζει το μέγεθος του ναυτικού της, ενώ ετοιμάζεται να απορροφήσει την Ταϊβάν.

Οι πολίτες, με αφορμή όλα αυτά, αρχίζουν πλέον να αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει και να  απορρίπτουν αυτή τη θεωρία και τις πολιτικές της, επειδή τελικά συνειδητοποιούν ότι αν δεν το κάνουν, δεν θα τους απομείνει πολιτισμός.

Η πορεία της αφύπνισης άρχισε και όσοι δεν το αντιληφθούν θα καούν πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά.

* Ο Δημήτρης Γ. Απόκης, είναι Διεθνολόγος, με ειδίκευση στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική, Γεωπολιτική και Διεθνή Οικονομία. Απόφοιτος των πανεπιστημίων The American University, School of International Service, και The Johns Hopkins University, The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies της Ουάσιγκτον. Είναι μέλος του The International Institute for Strategic Studies, του Λονδίνου. Ως Δημοσιογράφος, υπήρξε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, στο Στέητ Ντιπάρτμεντ και στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ