«Ο κ. Μητσοτάκης δεν κρατά πλέον το κλειδί των εξελίξεων. Έχει διαμορφωθεί ένας καμβάς πιέσεων σε σχέση με τα σκάνδαλα, τα οποία ταλαιπωρούν την παράταξή του, και ο ίδιος έχει προεξοφλήσει ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός μετά την κάλπη της απλής αναλογικής», τόνισε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο web tv της Ναυτεμπορικής και τον δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο. Όπως συμπλήρωσε: «Με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ θα επέλθει σταθερότητα και προοδευτική διακυβέρνηση. Με πρωτιά Μητσοτάκη θα συνεχιστεί η αισχροκέρδεια, το απόρρητο στις παρακολουθήσεις και το φάγωμα δημοσίου χρήματος».
Σχολιάζοντας την υπόθεση Χειμάρα, ανέφερε: «Ο κ. Χειμάρας άνθισε στον βιότοπο των 8,5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεων και του γενικευμένου κλίματος ότι εδώ θα γίνει ένα μεγάλο ντου στο δημόσιο χρήμα. Είναι προσβλητικό για τον λαό να υπάρχει ανοιχτό παράθυρο για νέα υποψηφιότητά του στις εκλογές. Είναι χυδαίο το μήνυμα της ασυλίας προς τους υποψηφίους της Ν.Δ.». Αναρωτώμενος για τους λόγους της μη διαγραφής του (σ.σ.: υπήρξε παραίτηση του ιδίου) είπε: «Γιατί δεν τον διαγράφουν; Μήπως τους κρατάει από κάπου;».
Σε σχέση με την πίεση που υπάρχει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υπογράμμισε ότι «επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη τα ιδιωτικά χρέη αυξήθηκαν κατά 10 δισ. ευρώ. Το πρόβλημα θα επιλυθεί είτε με τη “μητσοτάκεια – νεοδημοκρατική” μέθοδο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών είτε με μια μεγάλη ρύθμιση που έχουμε προτείνει εμείς μαζί με τους φορείς της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας». Για να προσθέσει αμέσως μετά πως αποτελεί δομικό πρόβλημα για την οικονομία, για το οποίο η Ν.Δ. δεν κάνει τίποτα, η αδυναμία πρόσβασης του 96% των ελληνικών επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό.
Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμία διάθεση να χτυπήσει το φαινόμενο της αισχροκέρδειας. Η χονδρική στην ενέργεια, οι τράπεζες και τα διυλιστήρια έχουν συσσωρεύσει υπερκέρδη άνω των 7 δισ. ευρώ. Αυτό είτε το σταματάς και ενισχύεις την κοινωνία είτε το διαιωνίζεις και αναζητάς χρήματα μέσω των λογαριασμών ρεύματος και της φορολογίας για να επιδοτείς τα τεράστια κέρδη».
Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη αγορά δεν μπορεί να ρυθμιστεί με όρους ελεύθερης αγοράς και πως «απαιτείται η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών, η ενίσχυση της κρατικής φαρμακαποθήκης και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της παραγωγής φαρμάκων, ακόμα και από τον στρατό χωρίς ταμπού».