Την πυροβόλησε και τη σκότωσε. Δεν ξέρουμε αν είχαν κάποια σχέση μεταξύ τους. Πριν την πυροβολήσει, δηλαδή.
Σας ρίχνω αμέσως στα βαθιά, σήμερα. Διότι δεν πρόκειται για λάθος στη χρήση της γλώσσας, πρόκειται για μη χρήση της λογικής. Αν είχαν κάποια σχέση μεταξύ τους, καταφανώς, προφανώς και ό,τι άλλο θέλετε, θα την είχαν όσο εκείνη ήταν ζωντανή. Μετά τον θάνατό της, είναι λίγο αργά για να ξεκινήσει σχέσεις η καημένη.
Της Αγγελικής Κώττη
Δεν φταίει μόνο η εν λόγω νεαρά, φταίει και ο αρχισυντάκτης. Κανονικά, αν είχε καταλάβει εκείνος τι ξεστόμισε, θα έπρεπε να τη διορθώσει από το ακουστικό. Ναι. Η λεπτομέρεια βρίσκεται στο «αν είχε καταλάβει». Μάλλον δεν…
Κι ύστερα, εκστομίστηκε: «άκουσε τα πάνδεινα». Και εκεί τίποτα. Παίρνει χαμπάρι κανείς στα κοντρόλ των εκπομπών τι λένε οι παρουσιαστές ή γίνεται χαβαλές εκεί μέσα; Ακουσε τα πάντα και υπέστη τα πάνδεινα είναι τα σωστά. Ετσι, για να μην πει κανείς πως τους βάζουμε δύσκολα. Στα χιλιοειπωμένα, εννοείται. Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Ισως αν βάζαμε καμιά φωνή, κάτι να γινόταν. Στον κουβά κι εκεί, όμως. Μιλούσε «με ύφος στεντόρειο» σου λέει ο άλλος. Ο καημένος ο Στέντωρ, στην Ιλιάδα, ήταν δοξασμένος για τη δυνατή φωνή του. Για το ύφος του ουδέν έγραψε ο Ομηρος. Ο μεγαλύτερος ποιητής του κόσμου, σου λέει ο άλλος…
Άλλο λουλούδι: «εξακολούθησε η εγκυμοσύνη». Για να εξ-ακολουθήσει κάτι πρέπει να γίνει κατ’ επανάληψιν. Ένα το κρατούμενο. Δεν έχει ίδια χρήση το εξακολουθώ και το ακολουθώ, κρατούμενο δεύτερο. Η εγκυμοσύνη, λοιπόν, ακολούθησε. Ή συνεχίστηκε. Ανάλογα τι ήθελε να πει το ξεφτέρι. Εξακολούθησε ή εξακολουθήθηκε (!) πάντως, αδύνατον.
Απειλούσε κάποιος «να κάνει κακό στη ζωή του». Να αυτοκτονήσει ήθελε να πει ο ρεπόρτερ. Να κάνει κακό στον εαυτό του, έστω.
Εδώ που τα λέμε, ίσως και να μη θέλεις τη ζωή σου ύστερα από τέτοια…
«Οι μετεωρολόγοι επιβεβαιώθηκαν, κάτι που οδήγησε στο να έχουμε κακοκαιρία». Αγαπημένη μου Χριστίνα Σούζη, φταίτε, δεν υπάρχει θέμα. Αν δεν επιβεβαιωνόσασταν, δεν θα είχαμε κακό καιρό, καλοκαιρία θα είχαμε. Κοιτάξτε τι θα κάνετε τον χειμώνα, να γλιτώσουμε τα έξοδα θέρμανσης
Ερωτευμένος με τη Φύση ο επόμενος: «την καλαισθησία την ορίζει η φύση με την αρμονία και την ισημετρία». Ούτε με την ισομετρία, ούτε με την ισημερία – που είναι και άσχετο. Ισημετρία είπε ο γλωσσοπλάστης. Να πώς φρεσκάρεται η γλώσσα.
Ερωτεύεστε κι εσείς, αλλά «ερωτεύεστε με τη διανόησή σας»; Με όλο σας το είναι ήθελε να πει; Με όλη σας τη διάνοια; Τι ακριβώς δεν θα μάθουμε ποτέ. Αρκεστείτε στο διαμαντάκι αυτό και πάμε παρακάτω.
«Υπερθεαματική» η Κιμ Καρντάσιαν. Ασε που οι Καρντάσιαν είναι από τα χειρότερα πρόσωπα του lifestyle. Δεν θα το σχολιάσουμε τώρα. Αλλά δεν μπορείς να την πεις καν θεαματική. Θεαματική είναι μια εκδήλωση, μια τελετή, μια ταινία. Ανθρωπος θεαματικός ούτε με το ζόρι. Υπερθεαματικός, πλέον, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Υπερθεματίζουμε σταθερά: αν δεν το ξέρεις, μη το χρησιμοποιείς. Και καθάρισες.
Εκτός αν έχεις «τριετής συμβόλαιο». Δεν μπορεί, με γελούν τα αυτιά μου είπα ακούγοντάς το. Όχι, κύριε, το επανέλαβε. Πώς γίνεται το τριετές να γίνεται τριετής, δεν ξέρω. Ούτε εκείνο το «ακριβή ημερομηνία» είναι σωστό. Δεν υπάρχουν ακριβές και φτηνές ημερομηνίες. Ακριβείς ημερομηνίες μόνο. Σας πέφτει πολύ λόγιο ε; Πιθανών (όπως το γράφουν στους υπότιτλους). Εξαλείψτε το νέο φρούτο. Πιθανόν. Επίρρημα. Επομένως, άκλιτο. Ανευ πιθανών παρενεργειών όταν λίγο, λιγάκι, ελάχιστα, ανοίγουμε και κανένα λεξικό. Πότε – πότε.
Λέμε τώρα…