Κλείνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο θέμα των Πανεπιστημίων και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση μάχεται και θα συνεχίσει να μάχεται για την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Μέρος των πρωτοβουλιών που έχουν ληφθεί αφορά και την ασφάλεια στους χώρους του είπε και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την αντιμετώπιση των όποιων εστιών ανομίας υπάρχουν στα ΑΕΙ. «Η κυβέρνηση στήριξε τη γνώση έναντι στη βαριοπούλα και στα στειλιάρια που επιμένουν να κραδαίνουν κάποιοι», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως σε συνέχεια του τερματισμού καταλήψεων σε σειρά πανεπιστημιακών χώρων, την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, τη δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της σταδιακής εγκατάστασής της στα ΑΕΙ, η αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση εστιών εγκληματικότητας και τις μέρες αυτές.
Αναφερόμενος ειδικά στην επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, ανέφερε πως στη διάρκεια της επιχείρησης που επεκτάθηκε σε γειτονικούς χώρους, εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές ομάδες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών, καθώς και σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Στις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλια, πυροβόλα όπλα, γεμιστήρες, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλεξίσφαιρα γιλέκα και ποσότητες ναρκωτικών.
«Όπως προέκυψε από την έρευνα, μέλη των συμμοριών χρησιμοποιούσαν τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη ως σημείο αφετηρίας για τη διάπραξη ληστειών, το σχεδιασμό τους, καθώς και τη χρήση του χώρου για την αποθήκευση κλοπιμαίων, οπλισμού, ναρκωτικών ουσιών, αλλά και ως χώρο επιμερισμού και διακίνησης των ναρκωτικών και στάθμευσης των οχημάτων με τα οποία έκαναν αυτές τις έκνομες ενέργειες. Η Πολυτεχνειούπολη αποτελούσε πέρα από χώρο αφετηρίας και χώρο διαφυγής, καθώς εκεί κατέφευγαν για να αποφύγουν την σύλληψη».
Τόνισε τέλος πως «είναι θλιβερό το γεγονός ότι ακόμη και για μια υπόθεση σαν κι αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να υπερασπίζεται την ανομία».