Δεκαπέντε ερωτήσεις και απαντήσεις έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, το υπουργείο αναφέρεται στο νέο μοντέλο διοίκησης, στο “Φοιτητικό Συμβούλιο και το “ενιαίο ψηφοδέλτιο”, στη δημιουργία Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας, στην αναβάθμιση του ρόλου των Κέντρων Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθηση.
Επίσης, στην ενίσχυση της πρακτικής άσκησης, στα κοινά και διπλά προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, προγράμματα σπουδών δευτερεύουσας κατεύθυνσης (minor degrees), στη διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας και την υποστήριξη για την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων φοιτητών (start-ups) ,στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία και στο νέο σύστημα εκλογής και εξέλιξης Μελών Δ.Ε.Π.
Επισημαίνει “τον εκσυγχρονισμό του ΔΟΑΤΑΠ” και την “ενίσχυση της αυτονομίας των ΑΕΙ” σε ένα πανεπιστήμιο “εξωστρεφές και διεθνοποιημένο”, με “επισκέπτες Καθηγητές και Ερευνητές από ξένα ΑΕΙ, πιο εύκολη ίδρυση ξενόγλωσσων προγραμμάτων και κοινών/διπλών προγραμμάτων με ξένα ΑΕΙ, Παραρτήματα ελληνικών ΑΕΙ και εκτός Ελλάδας και κοινά ερευνητικά κέντρα με ξένα ΑΕΙ”.
Ολόκληρο το κείμενο του υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ