Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ καθώς η διοίκηση του οργανισμού προσέφυγε στα δικαστήρια, ώστε αυτές να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές.
Η διοίκηση του οργανισμού προσέφυγε με αγωγή κατά της 24ωρης απεργίας (την προσεχή Πέμπτη 14/4) που κήρυξε το συνδικάτο εργαζόμένων του ΟΑΣΘ. Η υπόθεση συζητήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ η απόφαση αναμένεται αύριο το μεσημέρι. Ενόψει της συζήτησης της υπόθεσης, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και για την πεντάωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του οργανισμού στις 8/4 και μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση για το εάν ήταν παράνομη και καταχρηστική. Στη συγκεκριμένη στάση εργασίας τους, δεν κινούνταν λεωφορεία ούτε με προσωπικό ασφαλείας. Στις 6/4 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είχαν συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και για όλη την ημέρα το συγκοινωνιακό έργο του οργανισμού εκτελούταν με προσωπικό ασφαλείας. Τα ΚΤΕΛ που εκτελούν μέρος του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ, πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγιά τους ανεξάρτητα με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητούν να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να τους καταβάλλεται το επίδομα (ανθυγιεινό) και θέσηςς ευθύνης, το οποίο όπως υποστηρίζουν, ενώ το ελάμβαναν κανονικά χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική ΚΥΑ την τελευταία 5ετία, έπαψαν να το παίρνουν ελλείψει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Σε πρόσφατη του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, καθηγητής, είχε επισημάνει ότι τα θέματα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι δρομολογημένα για να λυθούν.