«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει “όχι” σε ό,τι θετικό συμβαίνει. Ακόμη και σ΄εκείνα που ξεκίνησαν από την κυβέρνησή του», τονίζει ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραπέμπει στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Τονίζει ότι, ενώ η χώρα έχει να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες προκλήσεις η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστά μεγαλύτερα από εκείνα των εκλογών και η διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε διψήφια ποσοστά.
“Η πραγματικότητα αυτή δημιουργεί πανικό στην ηγεσία της Κουμουνδούρου και την οδηγεί σε απόπειρες πόλωσης και φανατισμού, σε στείρα αντίδραση για όλα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έφτασαν στο σημείο να καταγγέλλουν ακόμη και πολιτικές που οι ίδιοι υπηρέτησαν, όπως η συμφωνία για την επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, για την οποία οι ίδιοι είχαν προτείνει επιπλέον περιοχές αμερικανικής παρουσίας. Αλλά και τη συμφωνία με τη Γαλλία, που συνιστά εθνική -και όχι μόνο κυβερνητική- επιτυχία και επικροτείται από την πλειονότητα των Ελλήνων”, προσθέτει.
Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει ότι “η απάντηση για την αποτροπή του κινδύνου, από τη στιγμή που έχουμε το προνόμιο του εμβολίου, δεν είναι ούτε το πάγωμα της οικονομίας ούτε το κλείσιμο της κοινωνίας. Είναι ο εμβολιασμός”.
Για την αντιμετώπιση από τη χώρα μας των συνεπειών της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, σημειώνει ότι “ήδη η κυβέρνηση έχει θεσπίσει μέτρα μισού δισ. ευρώ, για την κάλυψη των αυξήσεων στο ρεύμα και τη θέρμανση, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας βρίσκονται στην πρωτοπορία των προσπαθειών για ουσιαστικές παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.
Τέλος, υπογραμμίζει ότι με προσπάθειες του πρωθυπουργού προωθούν μεγάλες επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα, παγκόσμιοι κολοσσοί όπως η Cisco, η Pfizer, η Microsoft, η Amazon. “Δημιουργούν θέσεις εργασίας για τους πτυχιούχους των Πανεπιστημίων μας και φέρνουν πίσω τα παιδιά μας που έφυγαν στη διάρκεια της κρίσης”, αναφέρει.