Υπάρχει θέμα με το οργανωμένο έγκλημα και η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει, τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη, δίνοντας το σήμα ότι η κυβέρνηση κηρύσσει πλέον τον πόλεμο στα πάσης φύσεως κυκλώματα της νύκτας και την ανομία.
Η κινητοποίηση και η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να «εργαλειοποιήσουν» τις δυο εκτελέσεις στα Σεπόλια και τη βάρη και να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες, για μικροκομματικούς λόγους.
Του Κώστα Πασίση
“Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα με την μικρότερη εγκληματικότητα σε όλη την Ευρώπη”, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, προς αποφυγήν περαιτέρω παρερμηνειών και λανθασμένων μηνυμάτων που το μόνο που κάνουν είναι «θαμπώνουν» την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Στον απόηχο των τελευταίων γκανγκστερικών δολοφονιών, το Μαξίμου ετοιμάζεται να δώσει μια δυναμική απάντηση όχι μόνο στην εισαγόμενη και ντόπια «μαφία», αλλά και στη διαφθορά και τη νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος, που πάνε «πακέτο».
Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές η ταυτοποίηση του «μαύρου» χρήματος και της διαδρομής του, θα οδηγήσει στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων.
Το τριπλό στοίχημα της κυβέρνησης
Η «αντεπίθεση» της κυβέρνησης άρχισε όταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πήγε στον Άρειο Πάγο και παρέδωσε υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνεται μελέτη και αναλυτικά στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα.
Στο σημείο αυτό πηγές από τη ΝΔ επισημαίνουν ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τα τελευταία σοκαριστικά εγκλήματα σήκωσαν πολλή σκόνη για να πλήξουν πολιτικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που είναι «κόκκινο» πανί για πολλούς και ποικίλους λόγους…
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ακόμη ότι η δυναμική απάντηση της κυβέρνησης θα έλθει αθόρυβα…
Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει άμεσα και απτά αποτελέσματα στον πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα. Και ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν προχωρήσει στην αναδιάταξη των σχετικών επιχειρησιακών σχεδίων.
Στην προκείμενη περίπτωση και σε πολιτικό επίπεδο το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι τριπλό.
Πρώτον. Να ελεγχθεί αποφασιστικά το εισαγόμενο έγκλημα. Στην Κατεχάκη υπάρχουν στοιχεία ότι ένα μεγάλο «κομμάτι» της μαφίας των Βαλκανίων έχει μεταφερθεί στη χώρα μας εξου και τα πολλά «συμβόλαια θανάτου», που έκαναν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα.
Δεύτερον. Η ταχεία διαλεύκανση των υποθέσεων, που σχετίζονται με τη δράση εγχώριων κακοποιών και κυκλωμάτων, όπως επί παραδείγματι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά το οποίο έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Τρίτον. Η καλύτερη αστυνόμευση σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας καθώς το μικροέγκλημα αρχίζει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Στόχος είναι να νιώσουν οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες μεγαλύτερη ασφάλεια.
Δείγμα γραφής για τις προθέσεις της κυβέρνησης, αναφορικά με τα φαινόμενα βίας είναι η ανακοίνωση για την προκήρυξη των 400 θέσεων της αστυνομίας των πανεπιστήμιων, ενώ ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος διέψευσε ότι υπήρχαν σκέψεις στην κυβέρνηση να παγώσει το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι η έξαρση της εγκληματικότητας αυξήθηκε με …γεωμετρική πρόοδο από την ημέρα ψήφισης του Νόμου Παρασκευόπουλου που είχε ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών λόγω των επιεικώς απαράδεκτων ευεργετικών διατάξεων του.