«Τώρα που βλέπετε την οργή των πολιτών να φουντώνει για την ανικανότητα σας να διαχειριστείτε μείζονες κρίσεις, σπεύδετε να δώσετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Δεν δείχνετε όμως τα ίδια αντανακλαστικά για τα θέματα που αφορούν τις ζωές των Ελλήνων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβαση του στη Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι η κυβέρνηση σπεύδει σήμερα να δώσει επιπλέον 2 εκ. στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για την προβολή μηνυμάτων για την πανδημία, ενώ υποχρεούνται να τα προβάλλουν δωρεάν βάσει νόμου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έτσι, σε μια περίοδο που τα κανάλια αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, εμφανίζεται σαν «τοκογλύφος», «για να τους δώσετε λεφτά για τα πάρετε πίσω σε ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική».
Χαρακτήρισε αυτό ως «βαθύτατα προσβλητικό για τους πολίτες και βαθύτατα προκλητικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατία», την ώρα που «η οικονομία καταρρέει, η πανδημία σας έχει ξεφύγει και πέφτετε από τη μία αντίφαση στην άλλη, που παρουσιάζεστε ανίκανοι να διαχειριστείτε ακόμη και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στα νησιά του Ιονίου, που η ανασφάλεια κυριεύει τη πλειοψηφία των πολιτών».
Τόνισε ότι μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση «δεν έχει δώσει ένα ευρώ να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια σχολεία με εκπαιδευτικούς, τις δημόσιες συγκοινωνίες», ενώ, αντίθετα, «τους κουνάτε το δάκτυλο και δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια, προφανώς γιατί έχετε ανοίξει μια φάμπρικα, γιατί βρίσκεστε σε πανικό και αδυναμία διαχείρισης της πραγματικότητας και εφόσον δεν μπορείτε να τη διαχειριστείτε, αυτό που θέλετε είναι να εκβιάζετε τα ΜΜΕ για να αποκρύπτουν αυτή την πραγματικότητα».
Ο Αλ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι για 4 ημέρες μετά την καταστροφή από τον “Ιανό”, δεν είχε πάει κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα, ούτε η δημοτική και η περιφερειακή αρχή και ότι ο πρωθυπουργός πήγε την Τρίτη «σαν κλέφτης». Πρόσθεσε ότι μια εβδομάδα μετά υπάρχουν ακόμη ολόκληρα χωριά αποκλεισμένα στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, κατεστραμμένες υποδομές, οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται με ρυθμό χελώνας και η επικοινωνία με τους ανθρώπους αυτούς θα είναι για καιρό αδύνατη και στην καλύτερη περίπτωση προβληματική.