Οι πολίτες σχεδόν σε όλες τις χώρες της G7 αντιμετωπίζουν με περισσότερες επιφυλάξεις τον τρόπο που οι κυβερνήσεις τους χειρίζονται την πανδημία του κορωνοϊού, με την εμπιστοσύνη προς τις αρχές να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Τον Μάιο ποσοστό 48% των πολιτών στις επτά πιο ανεπτυγμένες οικονομίες παγκοσμίως ενέκριναν τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις τους χειρίστηκαν την πανδημία, μείωση σε σχέση με το 50% τον Απρίλιο και το 54% τον Μάρτιο, ανέφερε δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εταιρεία Kantar.
Στη Βρετανία παρατηρείται η μεγαλύτερη πτώση, 18 μονάδες σε σχέση με τον Απρίλιο, στο 51%. Στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία η πτώση είναι μεταξύ δύο και έξι ποσοστιαίων μονάδων. Μόνο στην Ιαπωνία αυξήθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την Kantar, το 50% των ερωτηθέντων στο σύνολο των χωρών της G7 απάντησε ότι εμπιστεύεται ότι η κυβέρνησή του θα λάβει τις σωστές αποφάσεις για την πανδημία covid-19 στο μέλλον, πτώση τεσσάρων μονάδων σε σχέση με τον Απρίλιο.
Λίγοι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα χρησιμοποιούσαν μια εφαρμογή παρακολούθησης των επαφών τους, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο κύμα μολύνσεων από τον κορωνοϊό. Σχεδόν τα δύο τρίτα όσων δήλωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή επικαλέστηκαν ανησυχίες για την ιδιωτικότητά τους.
Μόνο ένας στους τρεις δήλωσε ότι νιώθει άβολα να επιστρέψει στον χώρο εργασίας του, ενώ αντίστοιχο ποσοστό απάντησε ότι θα εργάζεται περισσότερο στο σπίτι και περίπου 4 στους 10 δήλωσαν ότι θα πηγαίνουν πιο σπάνια σε εστιατόρια, καφέ ή τον κινηματογράφο.
Η έρευνα διενεργήθηκε σε 7.012 ανθρώπους μεταξύ της 28ης Μαΐου και της 1ης Ιουνίου.