Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν, αντιτίθεται στην ιδέα της επανέναρξης της Premier League στην πρωτεύουσα τον επόμενο μήνα, ενώ η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να προκαλεί εκατοντάδες θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε μέρα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του δημάρχου.
Η πιθανότητα επανεκκίνησης τον επόμενο μήνα φαίνεται να είναι πλέον ορατή, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ότι τα κορυφαία αθλήματα θα μπορούσαν να επιστρέψουν πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς θεατές, μετά την 1η Ιουνίου.
«Ο Σαντίκ είναι πολύ πρόθυμος να ξαναρχίσει το Premier League και ο επαγγελματικός αθλητισμός», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην Evening Standard. «Ωστόσο, με τη χώρα να βρίσκεται ακόμα μέσα στην κρίση της πανδημίας και εκατοντάδες άνθρωποι να πεθαίνουν καθημερινά, πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για την επανέναρξη του Premier League και του κορυφαίου αθλητισμού στην πρωτεύουσα.»
Πέντε σύλλογοι της Premier League εδρεύουν στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων της Άρσεναλ, Τότεναμ και Τσέλσι. «
Ως οπαδός της Λίβερπουλ, ο Σαντίκ φυσικά θέλει να επιστρέψει η Premie League», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Αλλά μπορεί να συμβεί μόνο όταν είναι ασφαλές, και δεν μπορεί να επιβαρύνει περισσότερο τις υπηρεσίες NHS και έκτακτης ανάγκης.»
Η Λίβερπουλ ηγείται του πρωταθλήματος, εννέα αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του και χρειάζεται μόνο έξι βαθμούς για να σφραγίσει τον τίτλο.
Στο επίσημο ιατρικό πρωτόκολλο που απεστάλη σε ποδοσφαιριστές και προπονητές των ομάδων της Premier League και αποκάλυψε το BBC, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τα τάκλιν θα απαγορεύονται, οι αγωνιστικοί χώροι θα απολυμαίνονται και οι παίκτες θα πρέπει να περιοριστούν σε γκρουπ των πέντε ατόμων, όταν η Premier League δώσει την εκκίνηση για την πρώτη φάση των ομαδικών προπονήσεων.
Επίσης, θα απολυμαίνονται τα σημαιάκια του κόρνερ, οι μπάλες, οι κώνοι προπόνησης αλλά και τα δοκάρια των τερμάτων μετά από κάθε προπόνηση. Οι παίκτες θα εξετάζονται δύο φορές την εβδομάδα για τον ιό και θα κάνουν καθημερινό έλεγχο θερμοκρασίας, ενώ θα τους απαγορεύεται επίσης να συναθροίζονται ή να μετακινούνται μαζί.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης παικτών , Γκόρντον Τέιλορ, είπε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους παίκτες. «Οι παίκτες δεν θέλουν να θεωρηθούν σαν γουρούνια και αυτό θα ισχύει για όλους στον επαγγελματικό αθλητισμό», δήλωσε ο Τέιορ στο Sky Sports.
«Πρόκειται για την επίτευξη της ισορροπίας της ασφάλειας και για την προσπάθεια να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο το δυνατόν περισσότερο … Πρέπει να δώσουμε σε όλους την εμπιστοσύνη ότι κάθε μέτρο ασφαλείας έχει ληφθεί για λογαριασμό τους».
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο στην Ευρώπη με περισσότερους από 32.000 θανάτους λόγω του κορονοϊού, ενώ υπάρχουν περισσότερα από 223.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.