Δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να έχει επηρεαστεί η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια από τον κορονοϊό, καθώς, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΟΠΥ στο FnB Daily, η εξαγωγική δραστηριότητα σε Ελλάδα και Ιταλία, καθώς και σε άλλες χώρες, όπου εξάγουν τα μέλη της Οργάνωσης, παραμένει σταθερή.
Ο κλάδος, ωστόσο, σε παγκόσμιο επίπεδο φαίνεται να έχει επηρεαστεί από τον κορονοϊό, κυρίως λόγω των περιορισμών στις εξαγωγές ειδών από και προς την Κίνα και σε άλλες περιοχές, όπου υπάρχει έξαρση του ιού.
Επίσης, η ακύρωση ή η αναβολή μεγάλων διεθνών εκθέσεων του κλάδου, όπως η Seafood Expo στην Βοστώνη και η Food Expo στην Ελλάδα, όπου η ΕΛΟΠΥ θα ήταν παρούσα, δεν έχει βοηθήσει την κατάσταση.
Το 97% περίπου των πωλήσεων της ιχθυοκαλλιέργειας προέρχεται από τα δύο κύρια είδη, το λαβράκι και την τσιπούρα, ενώ το ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας, σαν κατηγορία, βρίσκεται στη δεύτερη θέση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της χώρας.