Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Λίβυο στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ, στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.
«Είμαστε φιλειρηνιστές. Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε για την ειρήνη», δήλωσε ο Λίβυος στρατάρχης, Χαλίφα Χάφταρ προσερχόμενος στη συνάντηση.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εν τω μεταξύ και τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε συναντηθεί, νωρίτερα, με τον στρατάρχη και μετείχε και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αναχώρησε μαζί του από τη Βουλή ενημερώνοντας ότι δεν θα γίνουν δηλώσεις.
Ο Νίκος Δένδιας είπε ότι, στην συνάντηση τους στο υπ. Εξωτερικών μετέφερε στον Χαλίφα Χαφτάρ, ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες που χρειάζονται για υπάρξει η ανακωχή είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ η αναφορά Δένδια ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες που χρειάζονται για υπάρξει η ανακωχή» αφορά αποκλειστικά σε παρατηρητές στο πλαίσιο ενός ενδεχόμενου διεθνή μηχανισμού επιτήρησης εκεχειρίας.
Με τη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει με στρατιωτικές ή αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός και ειρήνευσης στη Λιβύη.
Ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς να αποστείλει εναέρια ή και πλωτά μέσα τα οποία να λάβουν μέρος στην ευρωπαϊκή δύναμη επιτήρησης του εμπάργκο στη μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη. Πρόκειται για την επιχείρηση «Sofia» που είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.