Τρόπους με τους οποίους η τέχνη μπορεί να μιλήσει για θέματα που έχουν να κάνουν με την τροφή, την προέλευσή της και τη διαθεσιμότητά της εξερεύνησε η τριενάλε Current: LA Food στο Λος Άντζελες.
Κάθε μία από τις 15 εγκαταστάσεις, που τοποθετήθηκαν σε δημόσια πάρκα στο Λος Άντζελες, είχαν ως θέμα την τροφή σε μια πόλη όπου η αυξανόμενη αβεβαιότητα για εύρεση στέγης πάει χέρι-χέρι με την αυξανόμενη ανασφάλεια εξασφάλισης τροφής.
Η κομητεία του Λος Άντζελες έχει τον μεγαλύτερο πιο ανασφαλή, ως προς την εξασφάλιση τροφής, πληθυσμό σε όλες τις ΗΠΑ. Οι προϋποθέσεις για χρήση γης, σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς δημόσιες συγκοινωνίες αποθαρρύνουν καταστήματα τροφίμων από το να ανοίξουν σε πυκνοκατοικημένες χαμηλών εισοδημάτων συνοικίες της πόλης.
Το υπουργείο -σε επίπεδο Πολιτείας- Πολιτισμού οργάνωσε σε συνεργασία με το Institute of Contemporary Art (ICA) LA την τριενάλε. Η Current: LA Food είχε διάρκεια ενός μηνός, χρόνος που κρίνεται ανεπαρκής ακόμη και για τον πιο αφοσιωμένο θεατή να έχει καλή εμπειρία της κάθε μιας από τις εγκαταστάσεις. Η έκθεση περιλάμβανε εργαστήρια για αναζήτηση τροφής, για ον θηλασμό και την παρασκευή ψωμιού, μεταξύ πολλών άλλων. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι εγκαταστάσεις είναι λιτές.
Η τριενάλε ολοκληρώθηκε στις 3 Νοεμβρίου.