today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Ψάρι σε κρούστα αλατιού

Συστατικά
1 κιλό φαγκρί, συναγρίδα, σφυρίδα ή τσιπούρα με τα λέπια
3 κιλά αλάτι χοντρό
Ρίγανη φρέσκια ή ξερή
2 κλωνάρια μαϊντανό
4-5 ντοματάκια
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς σε αντίσταση.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλάτι με το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά να υγροποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τη ρίγανη ή όποιο αρωματικό μας αρέσει στο μείγμα του αλατιού ( θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο ψιλοκομμένο) και ανακατεύουμε ξανά.
Σε μία λαμαρίνα στρώνουμε αντικολλητική λαδόκολλα.
Ρίχνουμε πάνω στη λαδόκολλα το μισό μείγμα αλατιού και τοποθετούμε στο κέντρο το ψάρι μας.
Γεμίζουμε τη κοιλιά του ψαριού με το μαϊντανό, το δεντρολίβανο και τα ντοματάκια κομμένα στη μέση.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλάτι το ψάρι και με τα χέρια μας το πιέζουμε πολύ καλά να πάρει το σχήμα του ψαριού.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο αφήνουμε για μισή ώρα το ψάρι και σπάμε τη κρούστα αλατιού.
Αφαιρούμε και πετάμε τη κρούστα αλατιού. Μαζί με τη κρούστα αφαιρούμαι πολύ εύκολα και το δέρμα με τα λέπια του ψαριού.
Σερβίρουμε σε πιατέλα με βραστά χόρτα και λαχανικά και περιχύνουμε με λαδολέμονο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ