today-is-a-good-day
10.8 C
Athens

Σε ετοιμότητα για το επόμενο 48ωρο ο κρατικός μηχανισμός

Παραμένει σε ετοιμότητα ο μηχανισμός και θα συνεχίσει να είναι σε ετοιμότητα όλο το 48ωρο για προληπτικούς λόγους, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της σύσκεψης από το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας το οποίο συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, εμφανίστηκε ιδιαιτέρως καθησυχαστικός μιλώντας από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Όπως τόνισε το φαινόμενο παρουσιάζει εικόνα εκτόνωσης.

Παράλληλα, δήλωσε πως στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον επικεφαλής του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμη Λέκκα, προκειμένου να γίνει γνωστή η μετασεισμική ακολουθία και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Σε γενική επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω του σεισμού στην Αττική. Αυτή την ώρα συνεδριάζουν το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση με εισήγηση του αρχηγού της Πυροσβεστικής και τη συμμετοχή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Αντικείμενο των συσκέψεων είναι να γίνει αποτίμηση της κατάστασης μέχρι στιγμής και να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος σχεδιασμός για τις επόμενες ώρες.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική βρίσκονται σε επιφυλακή το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού στις περιφερειακές πυροσβεστικές διευθύνσεις της Αττικής και των όμορων περιφερειών. Έτοιμοι για παροχή βοήθειας είναι 350 πυροσβέστες με 150 οχήματα και 80 επιχειρησιακοί αξιωματικοί, ενώ σε επιφυλακή είναι και η δεύτερη ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη εάν χρειαστεί.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ