today-is-a-good-day
21.3 C
Athens

Ρ.Σβίγκου: Με πίστη και θάρρος στις δυνάμεις μας να κάνουμε την ανατροπή

«Η ΝΔ επιδιώκει, με κάθε τρόπο, να μην ανοίξει καμία συζήτηση, γιατί δεν θέλει να γίνει η παραμικρή προγραμματική αντιπαράθεση που θα αποκάλυπτε τα πραγματικά της σχέδια. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σίγουρα δεν αναδείχθηκαν τα επίδικα των εκλογών», αναφέρει σε συνέτευξή της στην εφημερίδα «Εποχή», η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην Α Αθήνας, Ράνια Σβίγκου και πρόσθεσε:

«Αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε βέβαια εμείς να την αντιμετωπίζουμε μοιρολατρικά, αλλά κάνουμε τα πάντα για να την υπερβούμε. Με εκδηλώσεις, ομιλίες, περιοδείες, εκεί όπου οι άνθρωποι μπορούν να θέσουν οι ίδιοι, χωρίς τα φίλτρα της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων, αδιαμεσολάβητα, τις ερωτήσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν, τα μικρά και τα μεγάλα, και να πάρουν απαντήσεις. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να είναι το επίκεντρο του αγώνα μας, μέχρι την τελευταία μέρα. Να οργώσουμε τις γειτονιές, και να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, για το τί κάναμε ως τώρα, αλλά, κυρίως, για το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

 

Η κα Σβίγκου χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ αντιλαϊκό, βαθιά ταξικό και νεοφιλελεύθερο, ενώ αναφερόμενη στο έργο της κυβέρνησης είπε ότι έχουν «γίνει πολλά, με κορυφαία την έξοδο από τα μνημόνια, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων. Προχωρήσαμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και την Υγεία. Στήσαμε στα πόδια του ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας. Και τώρα, που ανοίγεται μπροστά μας ο μεταμνημονιακός ορίζοντας, έχουμε ένα πρόγραμμα συγκροτημένο και συνολικό, που απαντά στις ανάγκες και τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, στις ανάγκες του κόσμου της εργασίας, στις αγωνίες του αριστερού και προοδευτικού κόσμου».

;

Απαντώντας στην ερώτηση, για το εάν είναι εφικτή η αναστροφή του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, η κ. Σβίγκου είπε ότι «μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή. Αριθμητικά και πολιτικά γίνεται, για το μέλλον της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, είναι απαραίτητο. Με διαρκή αγώνα, πίστη και θάρρος στις δυνάμεις μας, μέχρι το τελευταίο Σάββατο πριν τις εκλογές.

 

«Στις ευρωεκλογές», συνέχισε, «ψηφίζεις με άλλα κριτήρια, από αυτά των εθνικών. Ανεξάρτητα από τα διλήμματα που θέσαμε εμείς στο επίκεντρο, οι πολίτες αποφάσισαν, πολλές φορές, με βάση τα δικά τους. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, για λόγους επικοινωνιακής τακτικής, ισχυρίζονται ότι ηττήθηκε η πολιτική μας. Η ΝΔ, γιατί έτσι βρήκε μια δικαιολογία για να επιβάλει ένα σιωπητήριο στα στελέχη της, θεωρώντας ότι θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές από κεκτημένη ταχύτητα, χάρη στον αέρα της διαφοράς των ευρωεκλογών. Το ΚΙΝΑΛ, επειδή νομίζει ότι βρήκε έναν τρόπο να κρύψει τις εκλογικές απώλειες που είχε, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.

Ερωτηθείσα για το ποιο είναι το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ και εάν ο μέσος πολίτης διαμόρφωσε εικόνα για αυτό που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σβίγκου απάντησε: «Όλα όσα έμοιαζαν, όχι μόνο τα χρόνια της κρίσης, αλλά και τις τελευταίες δεκαετίες, της πλαστής ευμάρειας και της δήθεν ‘ισχυρής Ελλάδας’, είτε πολυτέλεια, είτε ανέφικτοι στόχοι: δουλειές για όλους, με εργασιακά δικαιώματα. Μισθοί και συντάξεις για να ζουν οι άνθρωποι άνετα. Ποιοτική, δημόσια παιδεία και υγεία. Ένα Δημόσιο, προσανατολισμένο στις ανάγκες των πολιτών, ψηφιοποιημένο, σύγχρονο, χωρίς γραφειοκρατία. Βιώσιμη, οικολογική ανάπτυξη. Σεβασμός και επέκταση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Ένα Σύνταγμα με προοδευτικό πρόσημο, με προστασία των δημόσιων αγαθών. Σήμερα, μπορούν και πρέπει να υλοποιηθούν από μια αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση. Ο αγώνας να επικοινωνήσουμε στον κόσμο το συνολικό μας σχέδιο, να πείσουμε και τον τελευταίο πολίτη ότι το όραμά μας είναι το μόνο κοινωνικά δίκαιο, το μόνο που απαντά «εδώ και τώρα» στις ανάγκες και τις ελπίδες του, είναι η κύρια αποστολή μας μέχρι την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ