Με ένα άκρος ειρωνικό δημοσίευμα σχολιάζει τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα το περασμένο καλοκαίρι στο κότερο του εφοπλιστή Παναγόπουλου, η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι ο κ. Τσίπρας κατάφερε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό Κοινοβούλιο, παρά την φωτογραφία του σε πολυτελές εφοπλιστικό σκάφος το καλοκαίρι του 2018, που θεωρήθηκε «δώρο για τη συντηρητική αντιπολίτευση»,ενώ στη συνέχεια κάνει έναν παραλληλισμό του Έλληνα πρωθυπουργού με τον ομηρικό Οδυσσέα.
Στη συνέχεια η εφημερίδα επικαλείται δήλωση σε ελληνικά ΜΜΕ της συζύγου του εφοπλιστή Κατερίνας Παναγοπούλου ότι ο κ. Τσίπρας «ήταν κουρασμένος» και σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας κουρασμένος; Ο πρωθυπουργός ένας εξαντλημένος ήρωας; Ο άνθρωπος που προτάθηκε για το Νομπέλ Ειρήνης;».
Όπως παρατηρεί η εφημερίδα οι αποκαλύψεις κάνουν τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία να χαίρεται διότι «η ίδια ήταν που ταυτιζόταν αποκλειστικά με τους πλούσιους. Η Νέα Δημοκρατία σε όλες τις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές προηγείται ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως έχει μειωθεί η διαφορά κι έτσι ο Τσίπρας υποσχέθηκε ξανά στους Έλληνες χαμηλότερους φόρους και υψηλότερες συντάξεις. Αυτό δεν αρέσει καθόλου στους δανειστές, αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να φέρει τώρα σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα καταψηφίσει τα προεκλογικά δώρα. Για τον λόγο αυτό οι πολυτελείς διακοπές στο σκάφος αποδείχθηκαν για τον Τσίπρα δώρο εξ ουρανού». Η εφημερίδα έπειτα αναφέρεται στα τραγικά γεγονότα της πυρκαγιάς στο Μάτι, ενώ σημειώνει ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα πενθούσε ακόμη τους νεκρούς της πυρκαγιάς, η οποία κατέδειξε επίσης τις αδυναμίες των κρατικών αρχών.
Τέλος, κάνοντας αναδρομή στην πολιτική πορεία του Αλέξη Τσίπρα από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2015, η SZ τον χαρακτηρίζει ως έναν «εκπληκτικά ανθεκτικό πολιτικό που παρέμενε πάντα όρθιος». Kι αυτό παρά τις πολλές πολιτικές «κωλοτούμπες» -όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα χρησιμοποιώντας την λέξη στα ελληνικά-, οι οποίες του κόστισαν πολιτικούς συντρόφους, αφήνοντάς τον «με λίγους πιστούς φίλους».