«Στοίχημά μου είναι να φέρω στις κάλπες έναν κόσμο που δεν εκφράζεται από τον παραδοσιακό πολιτικό τρόπο έκφρασης», τονίζει στη συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» ο ηθοποιός Αλέξης Γωργούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη στραμμένη στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στις ανάγκες και όχι μόνο στους αριθμούς», τονίζει, δηλώνοντας αντίθετος σε φαινόμενα αποχής, αναφέροντας πως «η δύσκολη πολιτική περίοδος δεν μπορεί να ξεπεραστεί μέσω της αποχής, αλλά μέσω της συμμετοχής». Θεωρεί την Προοδευτική Συμμαχία «έναν πολύ καλό τρόπο για να μπορέσουμε να μιλήσουμε σε ένα κομμάτι της κοινωνίας έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Οκ. Γεωργούλης επισημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει να ασχοληθεί με τους νέους ανθρώπους, τους οποίους «για πολλά χρόνια αντιμετωπίζει ως αριθμούς που εργάζονται σε μια πολυεθνική εταιρεία και όχι ως πολύπλευρα όντα με ανάγκες».
«Δεν μπορώ να σας πω ότι έχω κάνει εκτίμηση για το πώς θα είναι η Ευρώπη σε τριάντα ή σαράντα χρόνια. Η κατάσταση νομίζω ότι είναι ακόμα ρευστή και η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια καμπή. Η πόλωση ανάμεσα σε Βορρά και Νότο είναι ακόμα ζωντανή και για να τη μετριάσουμε χρειάζεται να δράσουμε και να θέσουμε τις απόψεις με τρόπο τέτοιο ώστε να βάλουμε μπροστά το «εμείς», ως ενιαία Ευρώπη. Δεν θεωρώ ότι συμμετέχοντας στις εκλογές αυτές πηγαίνω από την υποκριτική στην πολιτική, κάνοντας μια μεγάλη αλλαγή. Διατηρώντας τη φιλοσοφία και τη στάση ζωής μου, θέλω απλώς να ασχοληθώ με τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα», αναφέρει.
«Για εμένα το στοίχημα είναι να καταφέρω, δηλαδή, να φέρω στις κάλπες έναν κόσμο που δεν εκφράζεται από τον παραδοσιακό πολιτικό τρόπο έκφρασης. Η δύσκολη πολιτική περίοδος δεν μπορεί να ξεπεραστεί μέσω της αποχής, αλλά μέσω της συμμετοχής».
«Επιστρέφοντας στις ρίζες μας και στις πολιτιστικές μας καταβολές, μπορούμε να δείξουμε έναν διαφορετικό δρόμο για την Ευρώπη. Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι ταινίες ή η μυθοπλασία που παράγουμε, αλλά είναι επίσης οι παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα. Είναι ο τρόπος που αποδεχόμαστε τον ξένο και τη διαφορετικότητα. Και ο ελληνικός πολιτισμός έδειξε αυτό τον δρόμο, όταν, χωρίς κανένα όφελος και δείχνοντας απλώς ανθρωπιά και αλληλεγγύη, οι άνθρωποι στα νησιά του Αιγαίου υποδέχτηκαν τους πρόσφυγες.
Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη στραμμένη στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στις ανάγκες και όχι μόνο στους αριθμούς. Χρειαζόμαστε μια άλλη κουλτούρα, μια νέα λογική, πέρα από τον υπέρμετρο καταναλωτισμό και την καλοπέραση. Χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε το σήμερα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Χρειαζόμαστε ισορροπία, μέτρο και ενδιαφέρον για τις μελλοντικές γενιές», υπογραμμίζει ο κ. Γεωργούλης.