today-is-a-good-day
13.3 C
Athens

Οι πρόσφυγες έστησαν νέο καταυλισμό στα Διαβατά

Σε νέα Ειδομένη έχουν μετατραπεί τα Διαβατά, καθώς οι πρόσφυγες για δεύτερη μέρα διαμηνύουν ότι θα παραμείνουν στο σημείο, μέχρι να καταφέρουν να φύγουν προς τα σύνορα.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν επιτήδειοι ενημέρωναν ψευδώς τους πρόσφυγες ότι η Ελλάδα θα άνοιγε χθες τα σύνορά της, με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να βρίσκονται στην περιοχή για να μπορέσουν να φύγουν προς χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Παρά τα επεισόδια που έγιναν χθες με τους αστυνομικούς, που απάντησαν με χειροβομβίδες-κρότου λάμψης, οι πρόσφυγες δεν έχουν την πρόθεση να απομακρυνθούν.

Πάνω από 600 άτομα συγκέντρωσαν σκουπίδια και τα έκαψαν, με αποτέλεσμα ο χώρος να σκεπαστεί από καπνό. Τρία πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ