today-is-a-good-day
13.3 C
Athens

Σ.Θεοδωράκης: Περισσότερες από 1.000 προσωπικότητες ενισχύουν τη φωνή του Ποταμιού

«Έχουμε μία Συνταγματική Αναθεώρηση κομμένη και ραμμένη στα μικροκομματικά συμφέροντα των κομμάτων και των συστημάτων εξουσίας», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», αναφερόμενος στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες της Συνταγματικής Αναθεώρησης, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη Νέας Δημοκρατίας, όπως είπε.

Για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχτηκε την πρόταση του Ποταμιού «για μη κρατικά πανεπιστήμια με τη ρητή δέσμευση ότι θα είναι μη κερδοσκοπικά, θα δίνουν υποχρεωτικά υποτροφίες και δεν θα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό». «Κόπηκε έτσι η δυνατότητα σε ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ή το Ίδρυμα Ωνάση, ώστε να επενδύσουν χρήματα στην ελληνική παιδεία» πρόσθεσε.

Σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε ότι όλα τα κόμματα δεν δέχτηκαν την πρόταση του Ποταμιού να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από ένα διευρυμένο εκλεκτορικό Σώμα με τη συμμετοχή, πέραν των βουλευτών, των περιφερειαρχών, των ευρωβουλευτών και των δημάρχων των 21 μεγαλύτερων πόλεων.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ασυλίας των βουλευτών, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι όλοι δεν δέχτηκαν την πρόταση του Ποταμιού να μην αποφασίζουν τα μεγάλα κόμματα και η εκάστοτε κυβέρνηση ποιος βουλευτής έχει ασυλία και ποιος όχι και την απόφαση να παίρνει ένα δικαστικό συμβούλιο με πλειοψηφία δικαστών και εισαγγελέων του Εφετείου. «Δυστυχώς, θα παραμείνει η ασυλία όπλο στα χέρια της πλειοψηφίας. Αν είσαι συμπαθής στην πλειοψηφία θα έχεις ασυλία αύριο, αν δεν είσαι συμπαθής δεν θα έχεις ασυλία» υπογράμμισε.

Τέλος, σε ερώτηση για το μέλλον του Ποταμιού, επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα κατέβει στις επόμενες ευρωεκλογές και στις επόμενες εθνικές εκλογές και αποκάλυψε ότι περισσότερες από 1.000 προσωπικότητες έχουν ήδη προσυπογράψει, μέσα σε πέντε ημέρες, τη δήλωση στήριξης των 26 προσωπικοτήτων που ζήτησαν την ενίσχυση της φωνής του Ποταμιού ως μιας φωνής ξεχωριστής που δεν υπακούει στο κομματικό κόστος. «Υπάρχει ρεύμα στην κοινωνία που λέει ότι το Ποτάμι πρέπει να στηριχθεί και να είναι στην επόμενη Βουλή» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ