today-is-a-good-day
26.7 C
Athens

Ο ΣΥΡΙΖΑ “διέσωσε” τον Π.Καμμένο, παρά το… πολιτικό τους “διαζύγιο”

Μετά την παράσταση που έδωσαν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος για το… δακρύβρεχτο τέλος της κυβερνητικής τους σχέσης, συνέχισαν κανονικά το πολιτικό αλισβερίσι τους. Αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, “διέσωσε” τον Πάνο Καμμένο προκειμένου να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία και «συρθεί» στα δικαστήρια.

Η δικογραφία αφορούσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε υποβάλλει εναντίον του Προέδρου των ΑΝΕΛ ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, μετά τους πολιτικούς κουτσαβακισμούς και την κακοπαιγμένη παράστασή του στην Βουλή, ζήτησε με επιστολή του προς την Επιτροπή να μην αρθεί η ασυλία του, υποστηρίζοντας ότι το καταγγελλόμενο αδίκημα είχε γίνει κατά τη διάρκεια των υπουργικών του καθηκόντων και άρα εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή πάντως προκάλεσε ποικίλα σχόλια στους διαδρόμους της Βουλής, πέραν των αυτονόητων του πολιτικού διαζυγίου και γιατί η απόφαση ελήφθη την ώρα που στην Ολομέλεια συζητείται η Αναθεώρηση του Συντάγματος με προτάσεις και για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας.

Αντιθέτως η Επιτροπή Δεοντολογίας, γνωμοδότησε θετικά για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, σχετικά με το ζήτημα που αφορά στη θητεία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθήνα 9,84.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ