today-is-a-good-day
8.7 C
Athens

«Φρέσκος» παλαιοκομματισμός από την Κατερίνα Νοτοπούλου και η σύγκριση με το 2014

Μετατάξεις υπαλλήλων στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, σωρηδόν εξοφλήσεις… παλαιών οφειλών που «χρόνιζαν» και αλλεπάλληλες εγκρίσεις (και κάποιες απορρίψεις) υπαγωγής επιχειρήσεων σε καθεστώς επιχορήγησης, περιλαμβάνονται το τελευταίο διάστημα – μεταξύ άλλων- στις δραστηριότητες της «εκλεκτής» του ΣΥΡΙΖΑ… υποψηφίας δημάρχου Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου.

Λογικό, αφού παραμένει σταθερή στη θέση, στα καθήκοντα και στα κονδύλια που διαχειρίζεται ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, φέρνοντας την κατά ΣΥΡΙΖΑ «ανανέωση» στον πιο… αραχνιασμένο παλαιοκομματισμό.

Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις άλλων υποψηφίων, όπως του Νίκου Ταχιάου και του Κωνσταντίνου Ζέρβα, για την ηθικά ελεγχόμενη και παλαιοκομματική επιλογή της διατήρησης του κυβερνητικού θώκου, ενώ στην ουσία διεξάγει ήδη προεκλογικό αγώνα ως υποψήφια δήμαρχος, η υφυπουργός δεν φαίνεται να πτοείται.

Βλέπετε, ως υφυπουργός έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Σε κάθε εκδήλωση ή θεσμική δραστηριότητα φορέα της πόλης, ως υφυπουργός δικαιούται να παίρνει το λόγο,  να απευθύνει χαιρετισμό και να έχει και την αντίστοιχη προβολή, που δεν δικαιούνται βάσει πρωτοκόλλου οι παριστάμενοι οι «πληβείοι» υποψήφιοι δήμαρχοι.

Αυτά, από το «νέο» του πολιτικού συστήματος, όσον αφορά στην πολιτική «φρεσκάδα» της κυβερνητικής επιλογής για το Δήμο Θεσσαλονίκης, που προορίζεται να «εισπράξει» -μεταξύ άλλων- και την εκτίμηση των Θεσσαλονικέων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Να θυμηθούμε τι είχε κάνει το –κατά ΣΥΡΙΖΑ- «παλιό», στην αντίστοιχη περίπτωση το 2014; Τότε, ενώ ήταν αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, αποφάσισε να μπει στη μάχη για το Δήμο Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της ΝΔ, ο Σταύρος Καλαφάτης.

Η πρώτη του κίνηση ήταν να υποβάλει την παραίτησή του στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την έκανε άμεσα αποδεκτή, με την παράκληση να μείνει στο πόστο μέχρι να ολοκληρώσει το νομοσχέδιο που τότε προετοίμαζε.

Ο Σταύρος Καλαφάτης, έχασε σχεδόν ακόμη έναν μήνα από τον ήδη περιορισμένο χρόνο που είχε για προεκλογικό αγώνα, εργαζόμενος στο γραφείο του στην Αθήνα 5 μέρες την εβδομάδα και ερχόμενος στη Θεσσαλονίκη μόνο Σαββατοκύριακα, μέχρι να ολοκληρώσει το νομοσχέδιο και να εγκαταλείψει τον υπουργικό θώκο.

Συντριπτική η σύγκριση…

Β.Μωυσής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ