today-is-a-good-day
15.3 C
Athens

Ζάεφ: Όλα τα έγγραφα για το όνομα θα μπορούσαν να αποχαρακτηριστoύν

«Τα απόρρητα έγγραφα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό θα μπορούσαν να αποχαρακτηριστoύν» δήλωσε την Πέμπτη ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ διευκρίνισε ότι η δήλωσή του αφορά όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα από το 1992 «έως την κατάληξη της συμφωνίας των Πρεσπών». Ο Ζόραν Ζάεφ αποσαφήνισε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν «το επέτρεπε ο νόμος».
Η στάση του σκοπιανού πρωθυπουργού πιθανότατα αποτελεί μήνυμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση VMRO-DPMNE, η οποία ως κυβέρνηση διαχειρίστηκε κρίσιμες φάσεις των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

«Kανείς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά να είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα σ’ αυτό το έδαφος» σχολίασε εξάλλου την Πέμπτη ο κ. Ζάεφ, δηλώνοντας παράλληλα πως διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ